Hei igjen! Her kommer det syvende reisebrevet fra turen til Spania 2022

14.09.- 16.09.22

Hei igjen! Her kommer en liten oppdatering på hvordan vi har det her på Camping & Sanguli Salou. Vi står fortsatt på den plassen vi fikk først tildelt og vi har også truffet vennene våre fra Sveits igjen, pluss andre vi kjenner fra tidligere besøk her. Vi var 5 par som gikk ut og spiste middag i lag den ene dagen, da bestilte vi Paella. Den var helt ok, men har smakt det bedre, kjekt er det uansett å være flere sammen.

Ellers går dagene med til mye bading, enten i basseng eller på stranden. Lager en god del mat selv og koser oss ved bilen om kvelden. Vi får jo også besøk om kvelden av og til og det er veldig koselig eller vi går på besøk selv. Her er 4 forskjellige bade anlegg som vi kan velge å gå på, eller vi kan gå på stranden. Dette bassenget er det vi bruker mest utenom stranden.

Men her er også fint oppe i Afrika bassenget, men mer for de som har barn med seg, føler vi.

I Afrika har de også mange forskjellige bungalower eller hytter om du vil.

16.09.22

I dag flyttet vi til ny plass på campingen, så nå satte vi opp teltet vårt også.

Denne campingen er så stor at det også går et lite tog du kan sitte på med gratis.

Her er også forskjellige idretts anlegg og spillehaller som du kan fare på inne på campingen.

Rett ved idretts anlegget er det også et annet svømmebasseng.

17.09.22

Vi har sykler med, så det blir til at vi sykler mye her pga. store avstander på campingen og også når vi skal handle. Ellers sykler vi også litt turer utenfor området, den ene dagen syklet vi tur i 3,5 timer, heldigvis finner vi alltids et sted vi kan slukke tørsten.

18.09.-21.09.22

Andre dager syklet vi nede ved strandpromenaden og der er det kunstnere som er i gang og lager fine bilder på bakken. Ellers er det bading det går i hver dag.

Det er også en del andre figurer å titte på langs strandpromenaden og av og til er det marked her.

22.09.22

I dag gikk vi ut og spiste på en Indisk restaurant, sammen med Monika og Ulrich, der var det veldig god mat og service, kan absolutt anbefales.

23.09.22

Våknet til grått vær og meldingene var ikke gode. Her er bilde fra i går, da øste det ned slik det bare kan her i sydlige strøk.

Det er så tørt her at bakken tar ikke unna vannet, så det blir lett mye overflatevann. Heldigvis står vi litt oppe, så det rant ikke inn til oss.

24.09.22

Våknet i dag til overskyet vær, men noe lettere enn i går. I dag har vi 45 års bryllupsdag, så vi har tenkt oss ut og feire litt hvis været tillater det. Blir det slik som i går, blir nok feiringen i teltet i istedenfor, heldigvis har det tørket opp i dag foreløpig. 

 

 

 

Hei igjen! Her kommer det sjette reisebrevet fra turen til Spania 2022

11.09.22

Hei igjen! Her kommer det sjette reisebrevet fra turen til Spania. Vi våknet til litt overskyet vær 22 grader her på camping Barcelona, men stigende til 28 grader. I dag blir det bare å slappe av , bade og kose oss. Bassenget er åpent til 20.00 om kvelden.

Veldig greit her, at solsengene er gratis og veldig god wifi, selv om vi stod langt fra resepsjonen.

Vi ser rett ned på sjøen fra bassengdelen. Der er også en strand vi kan gå på litt bortenfor, men har ikke bilde av den nå.

Geir nyter en kald pils i bassengbaren.

Biljardbord er det også her ved basseng baren.

På denne campingen kan du ta buss inn til Barcelona hver dag og hjem igjen om kvelden. Det er bare å melde seg på, koster 3,9 euro pr. pers. Der er også gratis vinsmaking tirsdager. Marked i Mataro er det også, men husker ikke om det er en eller to ganger i uken. Kan også være med på guidet tur dit, det har vi gjort tidligere. De kjører oss med shuttel buss gratis dit. Dette er en camping jeg absolutt vil anbefale, vi betalte 31 euro pr. dag med pensjonist rabatt. Vi stikker nok innom på tilbake veien også.

Vi ringte Camping & Resort Sanguli Salou i Salou, for å høre om de hadde ledig plass til oss. Det var veldig fullt der i år, men de klarte å finne plass til oss fra den 12 september til den 16. Fra den 16 må vi flytte til en annen plass som vi da kan ha til den 5 oktober.

12.09.22

Stod opp, spiste frokost og ryddet, for vi skal kjøre til Camping i Salou nå. I et kryss i Mataro så jeg disse fine blomsten, vet ikke hva de heter, men måtte ha et bilde.

Så er vi kommet til Salou, det er ikke så langt å kjøre, ca. 1,5 til 2 timer.

Her ser dere noe av strandpromenaden.

Og her er innkjørselen til campingen.

Da har vi sjekket inn og fått oss plass, kjører her i en av veiene på campingen. Dette er en veldig stor camping med mange bassengområder. Jeg har skrevet om den tidligere i 2019 og der er det mange bilder fra campingen. Hvis dere går inn på arkiv på bloggen min, vil dere finne reisebrev herfra.

Og her er vi kommet oss på plass på den første plassen vi har frem til den 16.Vi gidder ikke ta opp teltet her, det gjør vi når vi flytter til den andre plassen. Nå er det bare å gå og bade, for det er utrolig varmt i dag 31-32 grader og høy luft fuktighet. Nå vil det bare bli sporadiske reisebrev fra oss, siden vi vil være lenge her.

 

Hei igjen! Her kommer det femte reisebrevet fra turen til Spania 2022

09.09.22

Hei igjen! Her kommer det femte reisebrevet fra turen til Spania. Vi våknet igjen til overskyet vær og 17 grader, men opplett ennå. Limte på dødvinkelmerkene som vi har liggende, de har vi laminert, så vi limer de på med pakketape som vi har med oss. Regner med vi kommer inn i Frankrike i kveld, men først skal vi kjøre vin veien i Tyskland.

Det skal være vinfest fra i dag den 09.09 og til den 12.09, men vi skal ikke være med på den, denne gangen. Det regner innimellom i dag, men jeg har klart å få mange bilder, så i dag blir det bildekavalkade fra meg. Første bilde er fra Kallstadt.

Her er fra Bad Durkheim, her er det både tivoli og vinfest.

Så er det et fra Deidesheim, som dere ser er det trange gater vi kjører i innimellom i tettstedene.

Her er kirken St. Ulrich i Deidesheim.

Vi er fortsatt i Deidesheim, endelig litt sol også.

Et fint bindingsverks hus her i Deidesheim også.

Så kom vi til Neustadt an der Weinstrasse, det blir ekstra trange gater når bilene står parkert der i tillegg. Noen plasser må vi opp på fortauet med bilen for å klare å passere.

Fortsatt i Neustadt an der Weinstrasse.

Her er siste bilde fra Neustadt an der Weinstrasse, ser himmelen mørkner til igjen, så det kommer vel mer regn. Da er det ikke så lett å ta bilder.

Her er vi kommet til Edesheim.

Så kom vi til Rhodt unter Rietburg.

Fortsatt i Rhodt unter Rietburg, det er ikke enkelt å se rundt svingen når det er så smale gater 🙂

Her har vi kommet til Hainfeld.

Fortsatt i Hainfeld, håper dere ikke blir lei av alle bildene mine, men i så fall, bare skroll videre. Jeg klarer ikke å la være å ta bilder, når jeg ser så mye fint.

Flotte dekorerte hus av blomster, fortsatt i Hainfeld.

Nå er vi kommet til Siebeldingen og nå har det regnet litt igjen.

Bindingsverks hus i Siebeldingen.

De har pyntet med fine blomster også her i Siebeldingen, det regner fortsatt, så det blir noen bilder med regndråper på her og der.

Her stoppet vi og tok lunsj langs veien på Ilbesheim bei Landau in der Pfalz. Vinranker er det hele veien vi kjører nå.

Her er vi i Landau-Land, like ved Leinsweiler. Dette er nok en stor vin gård.

Nå er vi kommet til Leinsweiler.

Fortsatt i Leinsweiler.

Slike bueganger er det veldig mange steder på vår vei, her det i Leinsweiler.

Her passerer vi et hotell, det var et stort område, men fikk ikke alt med meg på bildet denne gangen, så det ble bare av buegangen vi passerte.

Her er vi kommet til Eschbach, fine esel statuer som de har plassert mange steder langs veien.

Fortsatt i Eschbach.

Eschbach fortsatt.

Blir en del bilder her fra Eschbach, for det var så mye fint.

Mange små restauranter i alle disse småstedene.

En liten kanin eller hare familie som er utstilt foran huset i Eschbach.

Og her er også flere esler utstilt.

Her er vi kommet til Klingenmunster, nå regner det igjen, så ikke lett å få noen skikkelige bilder.

Så kom vi til Oberotterbach, reklameskilt for et slott her.

Fortsatt Oberotterbach og det ble siste bilde fra vin veien.

Her har vi nå kjørt inn i Frankrike.

Her er vi i Wissembourg – Altenstadt.

Nå begynte det å øsregne, så da forandret vi kurs og valgte motorveien likevel i Frankrike. Her ser vi en regnbue på himmelen.

Stoppet på en bensinstasjon med rasteplass langs veien og overnattet.

10.09.22

Våknet til overskyet vær i dag også, men opplett akkurat nå.

Legger ved kjøreruten fra grensen til Frankrike, til der vi overnattet sånn ca.

Denne passerte vi på motorveien, en høne ser det ut som:)

Litt bilder innimellom regnbyene, her passerer vi Seyssuel.

Her passerer vi festningen i Mornas som står på en fjellknaus på venstre bredd av Rhone. 

Et lånt bilde fra nettet av festningen.

Her var det nostalgi. 🙂

En liten advarsel for de som ikke har kjørt i Frankrike. Når dere kjører inn på de fleste bensinstasjoner og vil fylle diesel, så vær obs på at høydene er ofte ikke mer enn 3,3 meter høy. Så sjekk høydene deres, er dere over 3,3 slik som vi er, må dere fylle der lastebilene gjør det. Ofte må du inn og betale på forhånd så mye du vil fylle på tanken. Dette gjelder på autobanen.

Nå har vi satt kursen til Barcelona Camping, det er en camping vi har vært på før og liker veldig godt.

Her kjører vi inn i Spania.

Klippeslott ved La Roca del Valles.

Her har vi parkert og blir her til mandag den 12.09.

Legger ved kjøreruten fra Frankrike hvor vi overnattet og til Camping Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

Hei igjen! Her kommer det fjerde reisebrevet fra turen til Spania 2022

06.09.22

Hei igjen! Her kommer det fjerde reisebrevet fra turen til Spania. I natt regnet det, men det ble fint vær etter hvert. Vi er fortsatt på samme camping som i går og har bestemt oss for å være her en dag til. Dette er en veldig stor camping med mange fasiliteter, blant annet butikk med bakeri i. Det er så store områder her, at du må nesten bruke sykkel.

Stort bassengområde både ute basseng og inne basseng, så her solte og badet vi oss og hadde bare late dager. Bassenget var bare 140 cm dypt, men det var også et barnebasseng som er mye grunnere.

Det er også et stort lekeområde for barn her.

Om kvelden koste vi oss med krabbe som Turid og Ingve hadde med seg og vi tok med en flaske vin som vi hadde til. Det ble en veldig koselig kveld.

Mens vi satt der, så hørte vi det rasle i krattet ved oss og da fikk vi se et pinnsvin, det var sikkert flere der, men fikk nå bare bilde av den ene.

07.09.22

I natt har det både lynt, tordnet og regnet, så vi våknet til overskyet vær, med noen dråper regn innimellom. Nå vil vi kjøre videre alene, for Turid og Ingve må hjem til ting de har avtalt hjemme. Så de vil være en stund til litt rundt om i Tyskland før de reiser hjem. Men vi har hatt noen kjempekoselige dager sammen, så håper vi kan gjøre dette igjen senere engang. Vi kjører nå fra campingen mot Tyskland igjen, men nå utenom motorvei. Her sier vi farvel til Nederland da vi passerer en vindmølle.

Når vi kjører utenom motorvei, ser vi jo litt mer, her har vi stoppet fordi det kommer tog. Heldigvis har de stort sett bommer som går ned når toget kommer, med lys signal.

Det var ikke så mye spennende å se på dette stykket og det har også regnet litt av og til i dag. Men solen kom frem etter hvert, så vi bestemte oss for å finne en stellplass i Zulpich.

Her var det 25 plasser med strøm, kostet bare 10 euro inklusiv strøm. Her var også mulig å tømme toalett og gråvann, men vann måtte du betale for. Stellplassen ligger ved en liten innsjø hvor du også kan bade.

Vi koste oss ute nå når solen var kommet tilbake.

Ble venner med en firbent som hørte til bilen ved siden av oss, den var så rolig og snill, måtte jo kose litt med den.

Legger ved kjøreruten vår her.

08.09.22

Våknet til overskyet vær igjen, etter at det har regnet kraftig i natt. Nå bestemte vi oss for å kjøre litt motorvei igjen ned til Bockenheim an der Weinstrasse.

Da vi forlater Zulpich – Ulpenich, passerer vi for første gang på denne turen, et bindingsverkshus, ikke det fineste, men ,men.

Her passerte vi også et gartneri med noen artige trær.

Nå har vi tatt av fra motorveien og er kommet til Bockenheim.

Det er smale gater her, ikke mye å gjøre det på når vi møter biler.

Her ser vi vinranker så langt øye kan se.

Stoppet på en Lidl og handlet i Grunstadt.  Lidl har stort sett gode parkerings muligheter for store biler, så vi prøver alltid å finne slike butikker, for mat må vi jo ha av og til.

Fortsetter til Bissersheim, fortsatt trange gater. Prøver å finne en stellplass, men gaten var stengt lenger fremme.

Så vi satte nytt mål, denne gang til Herxheim am Berg. Her fant vi plass, koster 17 euro inklusiv strøm, vann og tømming av både toalett og gråvann. De tok ikke kortene våre, så vi betalte med kontanter. Alltid lurt å ha noen kontanter på seg i Tyskland, for det er ikke alle steder de tar kortene våre.

Vindruene henger fortsatt på greinene, men tydelig at her har det vært tørt lenge, så ikke sikkert det blir så god vinhøst i år. Har hørt at innhøstingen begynner rundt den 15 september, men ikke sikker.

Solen var kommet tilbake, så vi satte oss ut og nøt resten av dagen og kvelden her.

Her er reiseruten vår hit, men vær klar over at jeg aldri klarer å få opp den eksakte veien. Det blir sånn omtrent.

 

 

 

 

 

 

Hei igjen! Her kommer det tredje reisebrevet fra turen til Spania 2022

04.09.22

Hei igjen! Her kommer det tredje reisebrevet fra turen til Spania. Vi tok fergen Gluckstadt til Wischhafen, den koster 25 euro og du kan betale med kort og den tar ca. 20 minutter.

Her står vi på fergen.

Da vi kjørte igjennom Ebersdorf fikk vi mye å se på, så jeg legger ved en del bilder derfra.

Da vi kjørte ut av byen stod denne karen og hilste:)

Så kom vi til Kuhstedt og det samme skjedde her også, ikke så mye å se her men 

I Wallhøfen ble vi møtt av dette.

Det blir en del slike bilder også her fra Hambergen, men klarte ikke å la være å ta bilder, synes det er så artig når vi treffer på slikt.

Som dere ser, så er det høstfest de feirer.

I dag kjører vi mot Nederland, men når vi kjører utenom motorvei, så tar det litt lengre tid. Her er reiseruten fra Wischhafen.

Vi vil heller ikke kjøre i lange strekk, så vi bestemte oss for å finne en stellplass i Bremen.

Men vil nok advare om at dere har bare 10 minutter til å bestemme dere om dere vil være der eller ikke. Vi var ikke obs på det, så vi ble for lenge og da måtte vi betale 17 euro uansett  for å komme oss ut. Men vi er jo Sunnmøringer, så da ble vi heller over natten her. Dette er regelrett en nøtteskog, så det ble mange nøtter som falt på taket av bilen pluss rundt der vi satt ute. Vi koste oss likevel om kvelden her, selv om det ikke var et sted vi ville valgt igjen.

05.09.22

Stod opp til sol og fint vær og kjører  videre herfra Bremen og her kjører vi fra stellplassen i Bremen.

Nå har vi bestemt oss for å ta litt motorvei slik at vi kommer frem til Obelink i dag og får handlet.

Men litt før grensen til Nederland blir det jo av motorveien, så her er noen bilder.

Dette er like før vi passerer grensen.

Nå er det kort vei til Obelink hvor vi skal handle. Der er det stor parkeringsplass for bobiler, men her kan du ikke overnatte.

Etter at vi hadde handlet, fant vi en stellplass vi har stått på tidligere, rett utenfor en campingplass. Det viste seg at stellplassen var borte, men vi bestemte oss for å legge oss inn på campingen i stede for.

Campingen har også badebasseng både inne og ute, butikk, sauna og mer til. Det koster bare ca. 300 norske kroner, så ikke noe å si på med så mange fine fasiliteter, så her blir vi en dag til. Legger ved kjøreruten vår fra Bremen.

 

 

Her kommer det andre reisebrevet fra turen til Spania

02.09.22

Her kommer det andre reisebrevet fra turen til Spania. Vi kjørte til Scandinavian Park og handlet litt, før vi så kjørte til Citti Park for å overnatte. Så i dag ble det ikke lange stykket og kjøre.

Vi satt ute om kvelden og koste oss i solen, men det blir kaldt når solen går ned. Så da må vi kle mer på oss og frem med pleddene. Det er gratis å stå her på Citti Park og her kan du også tømme toalett og gråvann, fylle vann også men da må du betale. Derfor fyller vi alltid opp vann i Danmark før vi kjører over hit.

03.09.22

Vi gikk en tur opp på kjøpesenteret i dag for å handle litt matvarer. Her er jo en stor matvarebutikk, bakeri, mange klesbutikker og mange andre butikker. Legger ved adressen hit, siden mange har spurt hvor Citti Park ligger. Butikkene er åpne til klokken 20 alle dager, men stengt på søndag.

I utgangspunktet hadde vi tenkt å være her en dag til, men vi bestemte oss for å fare videre likevel. Men denne gangen har vi satt GPS på å unngå motorvei, for da synes vi at vi får se så mye mer. De er veldig flinke å lage slike fine alléer med trer på hver side her i Tyskland.

Her kjører vi igjennom et sted som heter Itzehoe.

Nå har vi satt destinasjonen på en stellplass i  Gluckstadt, for vi skal videre med ferge i morgen. Det er ikke så mange fasiliteter på denne stellplassen, men vi har jo stort sett det vi trenger i bilene våre. 

Som dere ser så er det ikke mange timene vi kjører i dag, legger ved kart over kjøreruten vår. Men her ser det ut som vi kjører på motorvei, men det gjør vi ikke, vanskelig å få hele kartet ned på på annen måte.

Vi var heldige, det var 3 plasser ledige da vi kom, laget oss mat og satte oss ut i solen etterpå.

Det var også et brudepar her og tok bilder oppe i fyrtårnet.

Det er kort vei opp til byen, Ingve og Turid var en tur dit i går, legger ved et bilde lånt fra nettet.

Det er faktisk veldig fint her, legger ved et stemningsbilde fra om kvelden da en båt passerte.

04.09.22

Våknet til sol og fint vær igjen, men det blåser fortsatt litt. I dag kjører vi videre mot Nederland, det kommer i neste reisebrev.

 

 

 

 

Det første reisebrevet fra turen til Spania 2022

Hei igjen!

30.08.22

Da er bilen pakket og vi er klare til tur. Kjører i kveld til Langevåg bobilparkering, for vi har begge tannlegetime der i morgen tidlig. Etter det begynner vi på turen nedover til Sverige først. Et vennepar av oss, ville også henge seg på turen med oss og det er jo veldig koselig. De har allerede reist, så regner med vi treffer de i Danmark eller Tyskland et sted. Det er jo alltid kjekt å ha selskap på turen, så det gleder vi oss til.

31.08.22

Våknet til nydelig vær i dag også, spiste frokost og dro til tannlegen. Vi har merket at det ene hjulet er det litt vibrasjon på når vi kjører, så vi kjørte til Dekksenteret hvor vi kjøpte 2 nye dekk foran, da de også la om dekk for oss. Det viste seg at det var ikke helt rundt, da de testet det, så da fikk vi nytt dekk igjen, selvsagt kostnadsfritt for oss. De har alltid gitt oss veldig god service der. Så vi ble jo litt forsinket av hele greien. Men kom oss nå av gårde til slutt. Stoppet på Sjoa og fylte diesel, dette er en artig stasjon med mange figurer.

Det er også som en gammel landhandler her.

Her passerer vi broa på Tretten som kollapset.

Vi bestemte oss for å kjøre strake veien denne gangen, siden vi kom så seint i gang. Så vi la kursen rett til Strømstad bobilparkering, så det ble sen kveld før vi var der.

01.09.22

Våknet til fortsatt nydelig vær, spiste frokost, tømte toalett og kjørte til butikken og handlet litt, før vi kjørte videre.

Sverige blir bare transportetappe for oss denne gangen. Her passerer vi Ljungskile, litt artig, for vi kjører jo egentlig litt under sjøen.

Fikk melding fra vennene våre Turid og Ingve, de var allerede kommet til Danmark og stod på en stellplass i Aabenraa. Bestemte oss for å kjøre på, slik at vi også kommer dit i kveld.

Her kjører vi på Øresund broen inn til Danmark.

Vi kom jo litt sent ned om kvelden, men det var så kjekt å møte vennene våre, at vi ble jo sittende oppe en stund før vi la oss. Legger ved adressen til bobilparkeringen her.

Dette er en stor bobilplass, med 50 plasser.

02.09.22

Vi våknet til nok en nydelig dag, stod opp og dusjet oss i bilen. Spiste frokost og tok livet litt med ro endelig. Det var godt å slippe å stresse av gårde. Heretter blir det mer rolig kjøring nedover. I dag kjører vi til Scandinavian Park og handler og etterpå overnatter vi på Citti Park alle sammen. For nå vil vi kjøre i lag en stund. Neste reisebrev kommer om et par dager.