Sjette og siste reisebrev fra påsketuren 2023

14.04.23

Hei igjen!  Her kommer det siste reisebrevet for turen vår til Tyskland i påsken.

Da vi kom hit til stellplassen i går, var det fint vær og vi så også solen, men regnet kom bare en liten time etter at vi kom hit. Heldigvis våknet vi til oppletts vær, men det var litt grått, så regner med det kommer litt mer regn på veien hjemover. Her kjører vi fra Stade hvor de har pyntet i rundkjøringen med et tog.

Når vi kjører ut av Stade ser vi også at frukt trærne er begynt så vidt og blomstre.

Her i Barnkrug selger de epler langs veien.

Det er flere steder langs veien vi ser de selger og reklamerer for epler, de må jo kvitte seg med fjorårets avling slik at de får plass til årets avling regner jeg med.

Litt artig med bilde av pingviner på huset, er vel ikke helt stedet du vil finne slike skapninger her i Ritsch 🙂

Vi kjørte litt tilbake i dag, for vi bestemte oss for å ta fergen fra Wischhafen til Gluckstadt, siden det er fredag og forventer at det er mye trafikk via Hamburg. Da er det bedre å kjøre her og slippe køen i Hamburg og det er en avveksling. I Wischhafen er det en stellplass rett før fergekaien som vi har stått på mange ganger. Den er gratis, men du kan betale 4 euro hvis du synes det er greit å stå her. Ingen fasiliteter utenom boss, men stille og rolig. Bilde av stellplassen her.

Ved fergeleie er det en liten biergarten som jo også bare er en spasertur fra stellplassen.

Da kjører vi om bord i fergen, heldigvis ikke noe særlig kø fra denne siden, det er mye verre fra Gluckstadt. Kostet oss 35 euro for vår bil og 2 personer.

Vi fant ut at vi bare ville stoppe på Citti park og overnatte der, slik at det ikke ble så sent på kvelden.

Her er kjøreruten vår.

15.04.Våknet til grått vær i dag også, men håper solen vil komme frem etter hvert. Nå kjører vi egentlig bare på for å komme oss hjemover, her kjører vi over Lillebælt i Danmark, fortsatt grått vær, noen regn byger innimellom.

Her ser vi ned på strandstripen når vi kjørte over Lillebeltbroen ved Middelfart.

Bestemte oss for å overnatte i Varberg denne gangen også, grei og rolig plass synes vi. Adressen har vi jo satt inn i reisebloggen tidligere på vei nedover. Men nå var det grått vær og ikke noe å sitte ute etter. Så vi så tv og koste oss inne i varm bil. Nå hadde de også ordnet tømmeplassen for toalett og gråvann, men vann var ikke mulig enda.

Kjøreruten vår denne dagen.

16.04.

Våknet til litt bedre vær, ser ut som vi vil få sol utover dagen. Her kjører vi over Svanfjorden i Sverige og vi ser at våren er ikke kommet like langt her som det var i Tyskland.

Og her kjører vi over Byelven, og som dere ser, så har solen kommet frem også.

Når vi kommer lenger nord i Sverige, finner vi både snø og is på innsjøer, bare 3 grader i dag, vi kjører nå mot Charlottenberg.

Og her i Charlottenberg var vi innom bare for å handle litt, det er jo ikke så billig der nå, så det var bare noen småting vi skulle ha. Spiste også en rask middag her på senteret.

Vi kjørte så mot Vinstra trafikkstasjon for å overnatte og ser at det fortsatt er en del snø og is igjen her ennå, når vi passerer Øyer.

Her er kjøreruten vår i dag.

17.04 Våknet vi til strålende sol, men kaldt her på Vinstra Vegpark.

Det er fortsatt snø på markene så vi Dombås, våren kommer sent alle steder ser det ut som. Håper bare snøen er borte hjemme.

Vi har hatt en del å gjort etter at vi kom hjem, derfor litt sen med dette siste reisebrevet fra påsketuren vår. Måtte jo benytte oss av det fine været hjemme til å få gjort noe ute.

Her er siste reiseruten vår hjem. Nå har vi ikke planlagt noen lengre turer med det første, men blir nok noen turer i nærområdet etter hvert. Sommeren vet vi ikke ennå hvor vi skal, men høsten blir det nedover til Spania igjen.

 

 

 

 

 

 

 

Femte reisebrev fra påsketuren 2023

11.04.23

Hei igjen! I natt våknet vi med et brak fra torden klokken 0330. Det både lynte, tordnet, øsregnet og haglet om en annen, hele natten. Vi sov ikke så godt om natten siden det tordnet så mye, så vi lå litt lengre i dag. Regnet høljet ned hele dagen, så vi avlyste turen til sentrum. Tok oss noen små turer på stellplassen når det ikke regnet som verst. Men koste oss i bilen med god mat og så på TV. Det er en stellplass også litt lengre borte, du ser den så vidt på dette bildet.

Her er også en and som de mater hver dag ser det ut som.

12.04.

Våknet igjen til regn, men Yr sier det skal bli bedre utover dagen, så vi bestemte oss for å bli en dag til. Det lettet ikke før langt ut på dag, men nå bestemte vi oss for å ta på regntøy  og gå oss en tur til sentrum. Her er vi på vei mot sentrum.

Det er også en ferge som går her, sikkert over på andre siden av Elbe.

Det regnet hele veien inn til sentrum, men vi fant oss et kjøpesenter å gå inn på, faktisk var det en gangbro over til et kjøpesenter til.

De hadde fine påske dekorasjoner ute i hallene også.

Her er vi kommet over til det andre kjøpesenteret.

Legger ved et oversiktskart hvor dere ser alt som kan besøkes her i Bremerhaven, mange museum som dere ser og andre ting.

Vi kom så sent på dag, så det ble bare kjøpesenteret for oss denne gang. Det har regnet alt for mye, til at vi var fristet til å gå på andre ting denne gangen.

Men her var mange fristelser på senterne, her er det en stor sjokolade butikk, med alt mulig godt.

Mye påskegodt igjen ennå som dere ser, men nå er det jo 50% på det.

Vi fant oss også en liten pizza sjappe som vi kunne få oss litt mat og en pils, det smakte godt. Det ble kveld før vi kom tilbake til bilen, var uheldig med at det kom en skikkelig regnbyge på tilbakeveien. Resten av kvelden så vi på TV og koste oss i bilen.

13.04.23 Våknet vi igjen til regn, dusjet oss, spiste frokost og ryddet litt. Har sett at det er ikke så nøye med når du forlater disse stellplassene, så vi tok det med ro i dag.

Hadde bestemt oss for å kjøre til en stellplass ved Stade, så det er ikke så lange stykket om gangen med oss. Kjørte også innom Cuxhaven på veien. Kjørte forbi et hus med masse Ferrari merker på.

I det ene krysset vi passerte stod det et propell fly, litt artig med slike ting som de stiller ut noen steder.

Ellers var det ikke så mye å ta bilde av, det var også mye regn når vi kjørte og da blir det ikke noen fine bilder. Så kom vi frem til stellplassen og endelig ble det opplett og vi så blå himmel innimellom skyene.

Legger ved kjøreruten vår her.

Her er adressen til stellplassen, med adresse.

 

 

Fjerde reisebrev fra påsketuren 2023

07.04-08.04.23

Hei igjen! I dag er det mer lettskyet vær og mer vind, men solen kom etter hvert frem. Nå har det kommet flere biler også, så vi bestemte oss for å stå til den 09.04, siden det er helligdager, var vi litt redd for at det kunne være fullt andre steder. Bestemte oss for å ta en sykkeltur. Syklet bortover for å se på en annen camping/stellplass.

Her er skiltet inn til den.

Men den så ikke så koselig ut , syntes vi, vinden tok mer her og det så ganske fullt ut.

Her ser det ut som det er mange feriehus til leie også.

Syklet videre og så noen fine hus på vår vei. Her var det litt mer lunt også.

Vi ser her at våren er nok kommet litt lengre enn hjemme, folk er begynt å rydde i hagene sine.

Hus igjen som var litt spesielle.

Her var et hus helt fra 1861, som ser veldig velholdt ut.

Siste dagen gikk vi også flere turer i nærheten, for nå var det blitt mye mindre vind.

Her er en båt som kom innom.

Det er en veldig stor båthavn her og fine turstier du kan sykle eller gå på. Vi så også at det var restauranter rett utenfor området også, men vi besøkte ikke de. Synes det var like kjekt å lage mat selv og heller nyte solen utenfor bilen eller på turene vi gikk eller syklet.

 

09.04.23

Våknet til fint vær igjen og kjørte til Scandinavian Park og handlet litt før vi parkerte på Citti Park for å overnatte. Her ble det fullt om kvelden. Satt ute og solte oss om ettermiddagen.

10.04.23

I dag kjørte vi videre mot Bremerhaven, hadde satt Garmin på unngå motorvei. Her passerer vi Nord- Ostsee- Kanal.

I Budelsdorf så jeg denne figuren i et kryss.

I Rendsburg var det veldig mange mursteinshus.

Blomstrer i hagene har kommet langt her også.

Det var så mange sperrede veier, at det ble til at vi kjørte videre på motorveien likevel. Her passerer vi Hamburg og selvsagt var der kø som vanlig. Men det gikk noenlunde likevel, siden trailerne ikke er på veien ennå.

Nå er vi nær Sittensen og temperaturen har vært 18 grader en god stund i dag. Og vi ser at her er det enda mer vårlig, bladene på trærne er begynt å komme.

Her kjører vi over ene broen i Bremerhaven.

Så kom vi til stellplassen vi hadde sett oss ut. Vi var litt forbauset over hvor mange biler som var her. Hadde trodd de fleste reiste hjem etter påske i dag.

Vi gikk oss en tur rundt om på kvelden, men himmelen så litt skummel ut etter hvert, men varmt var det.

Vi har tenkt å gå oss en tur til sentrum i morgen, her ser vi innover til sentrum. Det skal bare være ca.1 -2 km å gå inn til sentrum.

Fant denne stellplassen på Park4night, legger ved bilde her. Det koster 15 euro, 50 cent for 1kw, 1 euro for 80 liter vann, dusj tror jeg var 1 euro(vi bruker bilen) og tømming er gratis. NB, på strøm søylen tar de bare 50 cent, så husk å samle mynter.

Legger ved kart over kjøreruten vår, men da med motorveien, selv om vi hadde noe utenom.

 

 

 

 

Tredje reisebrev fra påsketur 2023

03.04.23

Hei igjen! Våknet igjen til solskinn og fint vær. Legger ved kjøreruten vår i går fra Varberg til Danmark.

Passerte noen artige bygg her i Middelfart i Danmark.

Da er vi kommet til Tyskland og nærmer oss Flensburg.

Må innom Scandinavian Park og handle litt først.

Så kjørte vi til Citti Park for å overnatte. Fortsatt nydelig vær, så vi kan sitte ute og nyte solen.

04.04.23

Våknet igjen til strålende sol. Nå tok vi oss en tur inn på kjøpesenteret her for å handle litt dagligvarer før vi kjører videre til en stellplass ikke så langt unna. Her hadde de pyntet i gangen med noen søte harer.

Kjørte så videre mot stellplassen vi har sett oss ut og her så vi gamle vindmøller på veien.

Helt klart at her er våren kommet mye lengre enn hjemme.

Her er utsikten fra vinduet vårt på stellplassen, fin sykkelsti som vi vil prøve en av dagene.

Legger ved noen bilder fra stellplassen.

Det er en båthavn her hvor de nå holder på å sette ut båter fra, så her er travel aktivitet på havnen.

Her er også en redningsbåt som ligger her, ala norske redningsskøytene.

05.04.23 Vi nyter dagene her i strålende solskinn, så helt klart har vi valgt rett i år å reise til Tyskland. Hører at flere har fått snø både i Sverige og Danmark. Om ettermiddag og kveld sitter vi foran bilen.

Det er en veldig rolig og fin plass, koster 25 euro, men da er alt inkludert, både strøm, vann som er på hver plass, dusj og tømming. De har også vaskemaskin og tørketrommel her. Vaskemaskinen er akkurat nå i ustand, men blir nok fikset etter hvert. Det er også en restaurant som åpnet i dag. På høysesong kan du også bestille brød her.

06.04.23 På morgen og dagtid sitter vi ved siden av bilen.

Vi har betalt for 3 dager foreløpig, så får vi se om vi blir litt til, eller om vi forflytter oss.

Her er adressen til stellplassen for de som ønsker det.

Og her er reiseruten vår fra Citti Park til stellplassen.

 

 

Påsketur 2023 andre reisebrev

Hei igjen!

31.03.23 Da har vi vært og fylt gass på Dombås.

Kjører nå videre mot Sverige i nydelig solskinn, men kaldt. Stoppet på Bunkeroil på Sjoa og fylte diesel. Artig med alle figurene de har utenfor.

Det er bare veier, men snøen ligger på markene hele veien og det er kaldt, ikke mer enn 3 grader.

Da er vi kommet til Charlottenberg, litt skuffende at det fortsatt er snø her også.

Vi kjører til en parkeringsplass i Arvika og står her til i morgen.

01.04.23 Våknet til denne utsikten i dag, nydelig solskinn fortsatt. Vannet er nok islagt med snø på.

Parkeringen i Arvika er en stor grusplass med ingen fasiliteter utenom boss. Kort vei å gå opp i sentrum, bare 5 minutter å gå. Det finnes også en stellplass rett bortenfor på båthavnen for de som vil stå der. Anbefaler å bestille plass før du kommer, for den er veldig populær. Ellers finnes det også en campingplass litt mer utenfor sentrum.

Vi kjører videre mot Varberg, som vi har peilet inn for natten. Snøen forsvant ikke før vi nærmet oss Gøteborg. Hadde funnet en stellplass i park4night, men stoppet på en som vi fant på veien i istedenfor. Det er en bom foran inngangen, men det er info om hvordan du betaler på skiltet ved siden av, koster 170 sek, må ut før 12 neste dag. Vil du ha strøm, må du betale ekstra for det, vi trengte ikke det, så jeg vet ikke prisen på det. Tømmemulighetene virker ikke nå, men vil nok bli fikset etter hvert tenker jeg. Legger ved adressen her.

Stoppet så tidlig at vi får nyte litt av solen før kvelden kommer, det er jo solen vi er ute etter og litt mildere vær, her er det nå 9 grader.

Legger ved ruten vår fra Arvika ned til Varberg.

02.04.23

Stod opp og kjørte vider, fant en vaske stasjon hvor vi kunne vaske bobilen her i Varberg. Her er plasser til både vanlig bil og bobiler. Det trengtes, legger ved adressen for de som ønsker det.

Det tok litt tid, for måtte vente litt i kø og det ble kø etter oss også. Så måtte bare raske på. Glemte å ta bilde av oss, men tok bilde av den som kom etter oss.

Kjørte så videre mot Danmark, nå begynner det å komme grønne marker også.

Kjekt å ha EasyGo+ når vi kjører over broene, slipper å stå i kø, bare å kjøre igjennom.

Her kjører vi over Storebælt broen.

Nå har vi stoppet på en Q8 stasjon med rasteplass og tømme muligheter. Her vil vi stå i natt. Da blir det Flensburg i morgen.