Hei igjen! Her kommer det tredje og siste reisebrevet fra turen hjem fra Spania 2022

Hei igjen! Her kommer det tredje og siste reisebrevet hjem fra Spania 2022.

15.10.22

Våknet til overskyet og litt tåkete i dag her på Citti park, men sol innimellom etter hvert. Vi synes det er greit å stå her, gratis og mulighet for tømming av toalett og gråvann. Kan også fylle vann her, men det må du betale for. Var en tur og handlet på Citti Park og tok dagen med ro.

16.10.22

Det var veldig kø ved tømmingen i dag, så vi tømte bare toalettet. Vi kjørte til Scandinavian Park og handlet litt der også. Kjørte så over til Danmark, ble sittende i flere km kø over grensen. Vi stoppet på en Cirkle K stasjon hvor det var tømming for toalett og gråvann, der er også gratis fylling av vann. Her er det også en rasteplass, så vi bestemte oss for å overnatte her.

17.10.22

Våknet til mye vind, dusjet, tømte og fylte etter vann. I dag tar vi det rolig, så det det ble sent før vi kom i gang i dag, deilig det også. Fikk et fint bilde av den lille øyen mellom broene som heter Sprogø.

Bestemte oss for å ta en dag til i Danmark, fant en stellplass ved en båthavn ved Greve. Koster 150 D.kr, uten strøm. Her er også dusjmuligheter og toalett, men da må du kjøpe et kort som koster 275 D.kr, da er det med strøm også. Så veldig fint ut her.

Det er fortsatt en del vind og nå har vi også fått litt regn, men solen kom frem igjen til slutt. Om kvelden kjente vi plutselig en forferdelig lukt, trodde først det kom fra gråvannet, men det var det ikke, lukten kom utenfra. Denne lukten var helt forferdelig, skulle tro vi lå ved siden av en fabrikk av et eller annet. Det gikk ca. 2 timer før lukten begynte å avta. Heldigvis forvant den før vi skulle legge oss, så vi fikk luftet skikkelig ut. Stellplassen var fin den, men tror ikke vi vil tilbake hit igjen pga. lukten. Vi aner ikke hva det var som gjorde det.

18.10.22

Våknet tidlig i dag, til overskyet vær igjen og litt regn. Bestemte oss for å kjøre lengst mulig i dag, for vi er jo ikke så langt fra grensen til Sverige. La ruten om Charlottenberg for å handle litt før vi kjører inn i Norge. Se ruten her.

I dag har vi hatt både sol og regn, egentlig vil jeg si vi har hatt en god del regn etter at vi forlot Spania i år. Ved Koppom i Sverige var det en trolsk stemning når vi kjørte om kvelden, med tåke som lå helt nede ved bakken.

Vi kjørte faktisk helt til Vinstra Vegpark i dag, men det ble veldig sent på kveld, landet ikke her før 2330. Så i dag har vi hatt en lang kjøre etappe, men sånn er det når en plutselig får veldig hjemlengsel.

19.10.22

Våknet til skyfri himmel for første gang på lenge, men bare 0 grader ute, så det var kaldt, men fint.

Her ser vi nysnøen oppe i fjellene når vi kjører over Dovre.

Her er vi på vei nedover Romsdalen mot Åndalsnes.

Så nå er vi endelig hjemme og har fint vær fortsatt, men kaldt, bare 5 grader.

Blir jo å vaske klær og bil nå, etter turen. Men vi skal også ha oss noen turer ut med båten og prøve å få fatt i hummer og krabbe og litt fisk.

 

 

Hei igjen! Her kommer det andre reisebrevet fra turen hjem fra Spania 2022

Hei igjen! Her kommer det andre reisebrevet fra turen hjem fra Spania 2022.

09.10.22

Vi er fortsatt på stellplassen i Breisach. Om kvelden gikk vi igjen en tur ut til tettstedet og spiste middag på en kinarestaurant, veldig god mat der.

10.10.22

Våknet til lett regn, men heldigvis kom solen igjen etter hvert, så vi kunne sitte ute og kose oss i solen. Gikk oss en liten tur langs kanalen og så på båtene.

Dette er en veldig koselig plass som vi liker oss veldig godt på, men det er også ofte veldig fullt i helgene som dere ser her. Dagen etter vi kom fikk vi mye bedre plass.

Bilde fra Breisach.

11.10.22

Våknet til delvis skyet vær, litt sol og nå kjører vi videre langs Rhindalen, men ikke på motorveien til å begynne med, så lenge været var bra. Bildet her er fra Sasbach-Leiselheim.

Nå er det høstfest som dere ser:)

Legger nå bare ut bilder over steder vi passerer på vår vei, Koningschaffhausen.

Ser så koselig ut med blomstene som de pynter utenfor husene.

Fine rundkjøringer som vi også passerer.

Fine bindingsverkshus her i Kippenheim.

Appenweier.

Høsten er kommet her i Urloffen.

Så kjørte vi opp på motorvei igjen, for nå begynte det å regne og vi har bestemt oss for å kjøre til Mehring i Moseldalen. Men har her kjørt av igjen for å komme til Mehring i Moseldalen. Passerer her en trang gate i Longuich før broen over elven.

Her ser dere vinrankene og heldigvis nå er solen kommet igjen.

Her har vi parkert på stellplassen i Mehring, dette er en plass vi alltid er innom i løpet av turene våre for vi liker oss så godt her.

Alarmen gikk her ved elven, var nesten en uhyggelig lyd, det var en båt som hadde problemer.

Alle enheter fra brannvesen, politi, sykebil og masse annet kom. Tror det var en som var skadet, men tror det gikk bra til slutt.

Det pleier å være masse svaner, ender og gås her.

Geir liker seg her, mange båter å se på elven.

Også små artige spesielle båter.

12.10.22

Våknet til 6 grader og tykk tåke, men den lettet heldigvis etter hvert og da kom solen. Tok oss en sykkeltur til butikken i dag, ellers satt vi i solen og koste oss.

13.10.22

Våknet igjen til tåke og 9 grader. Bestemte oss for å kjøre videre langs Moseldalen. Det var en del sperrede veier, så vi måtte kjøre litt om her og der. Ser ned på Mosel elven her.

Her passerer vi Leiwen.

Så nå blir det en del bilder fra steder vi passerer her i Mosel dalen. Neumagen her.

Fortsatt Neumagen og her begynner det å bli trange gater igjen.

Neumagen.

Neumagen.

Her vi kommet til Brauneberg.

Trange gater igjen her i Brauneberg, må bruke fortauene for å passere med store biler.

Nydelige høstfarger på veggene på huset her, måtte bare ta et bilde til her i Brauneberg.

Det er fint med høsten også med alle fargene, her i Bernkastel-Kues – Andel.

Samme sted her også.

Her ser vi en gammel borg i Bernkastel-Kues.

Bernkastel.

Bernkastel.

Bernkastel.

Mosel flyter langs med Bernkastel.

Her er vinplukkerne i full sving. De må kjenne det godt i leggene når dagen er omme, for de står jo i skråning hele tiden og plukker.

Stellplasser finner du langs hele Mosel, så du finner alltid en plass å stå.

Her er vi kommet til Zeltingen.

Urzig her.

Her selger de frukt og grønsaker i alle varianter, der er jo også Halloween snart. Her har vi passert Kindheim.

Så kom vi til Krøv.

Fortsatt Krøv.

Så kom vi til den kjente rundkjøringen i Zell med den sorte katten som hever vinglasset. Det er et kjent vinmerke som denne katten symboliserer som heter Zeller Schwartze Katz. De som vil vite historien bak, kan gå inn og google det, for det blir for mye å skrive her.

Zell.

Her kom vi til Alf.

Alf har også en fin rundkjøring.

Sankt Aldergund.

Ediger kom vi til her.

Nå er vi kommet til Cochem og ser her over til andre siden av elven.

Cochem.

Så er det det legendariske slottet i Cochem som du også kan besøke for de som ønsker det, men da må du betale for guidet tur. Google så får dere vite mer om slottet.

Fortsatt Cochem.

Her er vi i Treis-Karden.

Vi så regnbyene komme, så her i Karden bestemte vi oss for å ta motorveien fatt igjen, nå mot Flensburg.

Det begynte å bli mørkt, så vi bestemte oss for å finne en stellplass på veien. Da ble det i Bergkamen, legger ved adressen her fra Park4 night.

14.10.22

Våknet igjen til regn, så vi bestemte oss for å kjøre videre på motorveien og for første gang på mange år, kjører vi via Hamburg. Vi var heldige og det var ikke noe særlig kø.

Været bedret seg etter hvert opp igjennom, men bestemte oss nå bare for å kjøre motorvei videre til Citti Park i Flensburg. Og her har vi parkert, så neste reisebrev kommer om noen dager.

Legger ved reiseruten her, men ikke den langs Moseldalen fra Mehring. Dette er fra da vi tok av til Bergkamen stellplass.

Og så videre derfra til Flensburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei igjen! Her kommer første reisebrevet fra turen hjem fra Spania 2022

Hei igjen!

07.10.22

Vi våknet til regn i dag, det var det meldingene var også, derfor bestemte vi oss for å kjøre fra Barcelona camping og tok motorveien mot Frankrike, ikke mulig å få noen fine bilder når det regner. Her kjører vi inn i Frankrike.

I Frankrike kjørte vi litt motorvei og litt utenom. Det er jo en del smale veier i Frankrike og mange togoverganger.

Til og med bilder av tog på veggene:)

Vi kjørte også over et lite fjellparti og der så vi det hadde vært brann.

Høsten har også kommet til Frankrike ser vi her.

Her er litt før Agde hvor vi kjører over en bro.

Her kjører vi igjennom Agde, som dere ser, så regner det litt innimellom ennå.

Og her har vi parkert på stellplassen.

Nå hadde været bedret seg, så vi tok oss en tur ned til et lite sentrum, ikke mer enn 5-10 minutter å gå.

Der er også en fin strand hvor du kan bade.

Legger ved reiseruten her, men klarer ikke å få med akkurat der vi kjørte utenom motorvei.

Her er adressen til stellplassen som du finner på Park4night, her er ikke strøm, men med mulighet før tømming. Vi betalte 12 euro.

På denne stellplassen trekker du bare et kort når du kjører inn og det kortet skanner du der du skal tømme toalettet og trykker på knappen for å åpne døren på siden som dere ser her.

Når du skal ut skanner du kortet ved bommen og betaler med kort, så åpner bommen seg.

08.10.22

Våknet til regn igjen i dag, så bestemte oss for å kjøre motorvei videre. Dårlig bilde, men legger ved et fra store vingårder på vår vei.

Bilde fra elven ved Lyon.

Tror dette er et museum her i Lyon, men ikke sikker. Kanskje noen andre vet hva det er.

Fortsatt er vi i Lyon.

Flere bilder fra Lyon, for nå var det noenlunde opplett.

Vi har nå lagt inn på GPS en stellplass i Seurre, som vi ikke har vært på før.

Der fikk vi en ny utfordring ved bommen, det var også kø der. Her måtte vi inn og registrere oss på en automat,  med navn, adresse, telefon nr., mailadresse og bilnummer. Heldigvis kunne vi få dette på engelsk, for fransk kan ikke vi. Når alt dette var gjort, kom prisen opp ca. 18 euro som vi måtte godta, da fikk vi ut et kort som vi skulle skanne ved porten. Dette kortet kan vi bruke på mange andre stellplasser i Frankrike også. Når vi skulle ut, var det bare å skanne dette kortet. Her var strøm med i prisen og all tømming, kunne også fylle vann gratis her. Store fine plasser, men toalett og dusj var stengt.

Legger ved reiseruten her.

09.10.22

Våknet til opplett og sol i dag, men kaldt, bare 9 grader om morgenen. Så håpte gradene ville stige etter hvert. Vi kjører fortsatt motorvei, nå er vi på vei til Breisach am Rhein. Legger ved reiseruten her.

Kjørte over en elv på veien.

Her er vi kommet til Breisach am Rhein.

Her er det fortsatt mange fine blomster utenfor husene.

Litt spesiell farge på hus her.

Kjører omtrent rett igjennom byen her.

Stellplassen ligger rett ved byen, her er adressen på den stellplassen vi vil på, den er uten strøm, men alle tømmemuligheter og fylling av vann. Den koster 14 euro pr. dag. Det er også en stellplass på andre siden av elven, men da er du på den franske siden, der får du også strøm. Her har vi parkert og blir her et par dager tenker jeg.

Legger ved adressen til stellplassen her.

Vi gikk oss en liten tur opp i byen og tok oss en pils i finværet. Nå blir det noen dager til neste reisebrev.

 

 

 

 

 

 

Hei igjen! Her kommer det åttende reisebrevet fra turen til Spania 2022

25.09.22

Hei igjen! I dag har vi badet og slappet av ved badebassenget.

26.09.22

Vi syklet oss en tur rundt her på campingen i dag, for det var litt overskyet i dag.

Da vi syklet i området som kalles Afrika her på campingen, oppdaget vi en del dyrefigurer vi ikke hadde sett før.

Legger ved en del bilder derfra.

Dette må jo være kjekt for ungene å se.

27.09- 30.09. 22

Været var veldig ustabilt nå, en del skyer og vind, men ikke noe regn. De dagene det var noenlunde, badet vi eller syklet litt rundt. Det vil si, siste 2 dagene var det ikke mulig å bade for det var alt for kaldt i vannet. Ellers koste vi oss ved teltet, laget vafler en dag og inviterte vennene våre.

01.10.22

I dag bestemte vi oss for å ta ned teltet, for vi vil kjøre videre på mandag. Vi har jo vært her en stund nå, så det er jo en del å rydde sammen før vi drar. Det er jo kjekt å ikke måtte ta alt på en gang. Dagen etter kostet og ryddet vi sammen teppene og presenningene våre, det var litt av en jobb. De var blitt skikkelig skitne etter regnværet vi hadde hatt tidligere. Om kvelden var vi invitert på middag med Fondue hos vennene våre. Dette ble som et avskjeds selskap for oss, siden vi reiste neste dag.

03.10.22

Her kjører vi fra Salou mot Barcelona camping igjen. Egentlig hadde vi tenkt oss litt nedover mot Murcia, men ombestemte oss, da vi så det skulle regne der.

Vi bestemte oss for å kjøre av motorveien, slik at vi fikk sett oss litt om. Her passerer vi L´Arboc.

På en del av veien så vi sperrestripe med rødt i midten, det har vi aldri sett før.

Her passerer vi Argentona.

Og her er innkjørselen til Barcelona camping, men vi må kjøre frem til rundkjøringen og tilbake for å komme inn på den.

Fikk oss en stor fin plass å parkere.

Det var ikke noe særlig vind her og faktisk varmere. Her gikk det også fint å bade, vannet var mye varmere i bassenget.

Vi skal bare være her i 4 dager, så vi gadd ikke ta opp teltet. Men vi har kjøpt oss oppblåsbart vindskydd som vi ikke har prøvd før, så nå ble det satt opp.

Det er vi veldig fornøyd med, det er veldig stabilt og lett å sette opp.

Så da ble det en koselig krok til oss.

Neste reisebrev er vil være fra turen hjemover som vi starter på i morgen den 07.10. Blir nok en litt annen vei enn den vi tok nedover.