Hei igjen! Her kommer det syvende reisebrevet fra Spania som vi nå er kommet frem til.

Hei igjen! Nå var vi kommet til Spania og vi kom frem til campingplass Barcelona, 08304 Mataro, Road N – II, Barcelona. Kordinatene er N 41.33`02 E 2.29`00 eller N 41.550549 E 2.483380. Siden vi har ACSI kortet betalte vi bare 21 euro pr. natt.

Men før vi kom hit, passerte vi La JonQuera.

Så passerte vi Porta Catalana.

Vi passerte også Fogars de la Selva.

Langs veien passerte vi også et sted som tydeligvis plantet større trær til hager, hoteller eller lignende.

Her er noen andre trær de plantet også.

Vi hadde ikke vært her før, men lest om den på nettet. Vi kom om kvelden og det var så vidt begynt å regne og blåse litt, men vi fikk oss en plass. Bestemte oss for å prøve restauranten siden vi kom så sent. Maten var helt ok, men ikke noe spesielt, derimot var vinen veldig god og betjeningen var fantastisk hyggelige og alle snakket flere språk. Så vi hadde en veldig hyggelig kveld.

Vi sov dårlig den første natten, fordi det begynte å blåse noe forferdelig og det høljet ned med regn. Heldigvis ble det bedre vær dagen etter, selv om det var noen skyer på himmelen. Det var en del dyr inn gjerdet der på campingen som vi gav noe brød til. 

Det var både geiter, sauer, esel eller muldyr( kan ikke forskjellen på de) og høner der.

Dette er jo veldig kjekt for alle ungene, de elsker som oftest dyr. Denne karen hadde skikkelig lyst på brødet vårt.

Det gikk shuttle buss gratis hver halvtime inn til byen Mataro hver dag.

Vi ble her litt flere dager enn vi hadde tenkt, for vi likte oss så godt her. Ene kvelden var det gratis vin smaking med viner fra dette distriktet. De kunne vi kjøpe i butikken på campingen. Dagen etter hadde vi meldt oss på busstur inn til Barcelona, heldigvis var det litt skyet den dagen også.

Jeg har vært i Barcelona tidligere, men det hadde ikke Geir vært, så vi  bestemte oss for å ta bussene hvor vi kan hoppe på og av så mange ganger vi vil. Vil anbefale å få plass oppe på andre etasjen på bussene, for å få med seg mest mulig. Du får ørepropper som du kobler i bussen og du velger selv språk, til og med norsk hadde de.

Dette er en veldig fin måte å bli kjent i en så stor by som Barcelona er. Det koster 30 euro for en dag pr. person,men rabatt for de over 65 år. Her er utrolig mange fine hus i Barcelona, så her får bildene tale for selv.

Vi måtte finne oss et lite sted å slukke tørsten før vi fortsatte og da er det kjekt å kunne hoppe på og av disse bussene.

De fleste har vel hørt om arkitekten Antoni Gaudi som døde i 1926, 74 år gammel, da han ble påkjørt av en sporvogn.. I løpet av sin karriere tegnet han og fikk oppført en rekke særpregete byggverk og et parkanlegg. Omtrent halvparten av bygningene befinner seg i Barcelona og flere av de befinner seg på Unescos verdens arv liste, blant de Sagrada Familia som fortsatt er under arbeid og er planlagt fullført i 2026.

Gaudis byggverk kjennetegnes av hans tanker om naturlige former, der rette linjer sjelden forekommer. Han var også inspirert av tradisjonelt katalansk håndverk, særlig smijern og murverk som dere ser på dette bygget Casa Mila.

Etter en stund måtte vi også ha oss litt mat, så vi hoppet av bussen igjen og fant Hard Rock restaurant. Vi bestilte en platte med fingermat som vi kunne dele, det var bare aldeles nydelig godt. Er dere i Barcelona, vil jeg absolutt anbefale denne restauranten. Mye god mat og veldig hyggelig betjening.

Så hoppet vi på ny buss igjen, så her kommer noen hus til, bildene får tale for seg selv.

Her er hospital Sant Pau som var Barcelonas første moderne sykehus, det ble bygd mellom 1901 og 1930. Det er pr.i dag ikke i bruk, men skal bygges om til museum. Det kom på Unescos verdens arv liste i 1997.

Vi gikk og tittet litt på La Rambla også, som er en 5 km lang gågate som går gjennom den gamle bydelen. Så hoppet vi på bussen igjen som nå kjørte opp til fjellhøyden Montjuic med fantastisk utsikt over byen.

Her var også en kabelbane du kan ta til toppen av Montjuic, navnet betyr Jødeåsen på middelalderens katalansk. I moderne tid er Montjuic mest kjent for verdensutstillingen i 1929 og flere av øvelsene  under de olympiske lekene i 1992.

En tur ned om havnen var vi også med bussen, hvor de store cruise skipene lå.

Men også store fine båter.

Så en tur hvor vi så stranden som er her i Barcelona.

Det er så mange hus som er fine, men her er det siste bilde fra Barcelona jeg legger ut, men jeg vil anbefale alle å ta seg en tur hit.

Dagen etter hadde vi meldt oss på tur til markedet i Mataro med guide, det også var gratis.Først besøkte vi en butikk med mange søte saker. 

Det var ikke mye reklame fra utsiden av butikken.

Vi fikk mange smaksprøver der og litt historie. Det viste seg at fabrikken var over butikken.

Det var mye som var veldig godt, men i dag skinte solen igjen og det var veldig varmt. Så det var ikke så mye vi kjøpte denne gangen, bare slikt som ikke ville smelte i varmen.

Vi skulle jo til marked også, det viste seg at det var to markeder vi skulle på, først et lite et rett ved den butikken vi hadde vært i.

Her var det en virkelig gammel landhandel også, slik som det var i Norge for mange, mange år siden.

Vi gikk igjennom noen trange smug, før vi kom frem til et mye større marked.

Det var både frukt og grønnsaks marked utenfor bygningen, hele veien rundt.

Inne i bygningen var det også marked, men her var det mer fiskemarked, kjøttmarked og ostemarkeder. Det var også en tapas restaurant som vi stakk innom. Her er et av de mange fiskemarkedene som var inne i hallen.

Etterpå kjørte vi tilbake på campingen, hvor de hadde et fristende basseng nå, siden det var blitt så varmt.

Her er et bilde fra restauranten på campingen, det var også en utedel der. 

Så var tiden kommet da vi skulle kjøre videre til Salou i et strålende solskinn.

Vi bestemte oss for å kjøre motorveien denne gangen, slik at vi slapp å kjøre inn i selve byen Barcelona. Her passerte vi Roda de Bera.

Passerte her Tarragona.

Så kom vi frem til Salou, det er jo ikke så lange veien fra Barcleona.

Vi kjørte her langs stranden i Salou.

Det var søndag og marked i Salou denne dagen.

Her er stranden vi bruker å være på, strendene må være flere km lange.

Og så møter vi inngangen til camping Resort Sanguli Salou her, rett over togskinnene. Så egentlig er vi nesten midt i byen på denne campingen.

Her passerte vi det første svømmebassenget som er rett etter informasjonen, her er 4 bassengområder på denne campingen, pluss et eget for hunder.

Denne aleen må vi kjøre for å komme til plassen vår.

Vi gikk oss en tur ned på den ene strand restauranten og bestilte oss mat og drikke, det var godt med en kald pils nå.

Det vil komme mer herfra etterhvert, men avslutter dette reise innlegget nå, skal jo kose oss litt også når vi er på tur. Legger verd kartet med reiseruten fra Camping Barcelona til Camping Salou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei igjen! Her kommer det sjette reisebrevet fra turen til Spania, som vi nå er kommet frem til.

Hei igjen! Her kommer det sjette reisebrevet om turen til Spania. Vi reiste fra Mehring i Moseldalen på søndagen.Det var litt overskyet , men oppholdsvær og her pakkes det, som dere ser. I går regnet det og det er overskyet i dag også, men får håpe vi slipper regnet i dag.

Her passerte vi Longen.

Nå var vi på vei til Luxenburg, men før det skulle vi innom diverse steder på veien, slik som her i Trier – Pallier.

Det var et litt artig hus i Trier – Pallien som jeg bare måtte ta et bilde av.

Nå var vi kommet til Trier som har mange fine hus, været er også litt bedre, vi så solen innimellom.

Her var det et hotell som reklamerte med prisen for overnatting på et stort skilt. Lurer på om de har den samme prisen hele tiden?

Jeg må ha med litt flere bilder av husene som var i Trier – Pallien

Her er noen flere, for det var så mange spesielle hus der.

Fortsatt i Trier – Pallien.

Legger ved ruten vår fra Mehringen til Luxenburg, men vi tar jo småveiene, og det er ikke med her. Dette er i grove trekk, for hvis ikke må jeg legge inn alle småstdene og det tar for mye tid. Men jeg setter jo navn på stedene jeg passerer, så det er jo mulig å finne sånn noenlunde hvor vi har kjørt. Det har også vært en del sperrede veier, så vi har måttet ta en annen vei, enn planlagt.

Her kjørte vi inn i Luxenburg, hvor vi skal tanke billig diesel, den ligger nå på ca 10 N kroner literen.

Her passerte vi et sted som heter Edingen.

 Det fargerikt huset her er ii Echternach.

I en rundkjøring ved Junglinster – Gonderange, traff vi på denne bilen.

Jeg vet ikke hva slags sort det er, men syntes den var litt artig, gikk godt gjorde den også.

Så var vi her kommet rett utenfor Luxenburg by.

Vi er fortsatt  tett utenfor sentrum av Luxenburg by.

Denne bygningen tjener som hovedkontor for Luxenbourg Saving Bank BCEE (Squerkeess) og er bygget i 1913. Den ligger på Place de Metz og har utsikt over den berømte Adolphe broen.

Her er også et stort bygg, men det vet jeg ikke hva er.

Her kjørte vi i en av hovedgatene, med mange store flotte hus, hvor det var butikker, restauranter etc. 

Vi var fortsatt i Luxenburg her.

Bildene får tale for seg selv.

Her er en fin kirke som vi passerte på vår vei ut fra Luxenburg.

Nå var vi kommet ut av byen og her passerte vi Hesperange.

 Dette var en litt spesiell kirke lignende bygning, lyste opp gjorde den i alle fall i Hesperange

Tre hus som er like, men med forskjellige farger her i Hesperange – Alzingen.

Det var utrolig fine veier selv om vi kjørte utenom motorvei, syntes vi. Som her i Frisange, på vei ut av landet Luxenburg og inn i Frankrike.

Nå var vi kommet til frankrike og her har de også fine ale`er.

Nå var det skyet mer og mer til, så vi var spente på hvor lenge det varte før regnet kom igjen. Her passerte vi Roussy – le – Village.

Det var et så sjarmerende hus her, men fikk ikke det helt med meg, så det blir bare en del med her.

Her i Frankrike var det veldig variert med gamle og nye hus, passerte her Hettange – Grande.

Men det som går igjen mange plasser er de nydelige blomster dekorasjonene de hadde langs veiene. Som dere også ser, så hadde det nå begynt å regne igjen.

Det samme gjelder rundkjøringene, nydelig dekorert med blomster, fortsatt i Hettange – Grande.

Så kom vi til et lite tettsted med navn Terville.

Dette huset så gammelt ut, men det var en bar og restaurant der så vi.

I Terville var det også en del fine velholdte hus.

Så kom vi til Thionville.

Her var det også fine dekorerte rundkjøringer.

I Z.I. du Gassion, var det mer fargerike hus.

Rundkjøringen i Florange var også fint pyntet, og det så ikke ut som høsten var kommet til Frankrike ennå.

I Metz var det en lang gul  bygning som ser ut til å huse mange kontorer og sikkert noen butikker også.

Dette byggverket passerte vi også i Metz, uten at jeg vet hva det er.

Så kom vi til et fint lite tettsted som het Magny.

Det var et veldig søtt lite hus der også.

Her var vi kommet til Pouilly.

Vanntårn som var fint dekorert her i Fleury.

De hadde laget det litt artig til her i denne rundkjøringen.

På mang overgangs felt i Frankrike, så har de satt ut slike figurer rett før gang feltet kommer, begge veier.

Nå har det begynt å regne igjen, så det var ikke så greit å ta bilder da. Dette er fra Raucourt.

Her er bilde fra Millery, hvor vi kjørte over elven. Nå regner det slik at vi bestemte oss for å kjøre opp på motorveien for å finne en bensinstasjon å overnatte på.

Legger ved reiseruten vi tok fra Luxenburg og til der vi overnattet. Det er bare omtrent som jeg har nevnt tidligere, siden vi kjører småveiene.

Mandagen våknet vi til sol og fint vær. Vi stod på en bensinstasjon  på motorvei A 31. Her var det mulig å tømme toalett og fylle vann hvis du trenger, så det var laget til for at bobiler og campingvogner kan stå der over natten på egne steder. Lastebiler stod lengre borte, det var et veldig stort område der.

Vi kjørte av motorveien igjen og her passerte vi Flagey.

Nå var vi kommet virkelig ut på bondebygda, med mange eldre hus.

Vi så også mye kyr som beitet mange steder.

Her passerte vi Percey – le – Pautel.

Så kom vi til Chassigny.

Det var en del eldgamle hus også langs vår vei. Det virker som at de bare står der til de faller sammen.

Her i Champlitte var det også en del eldre hus, som ikke er like velstelte som andre plasser vi hadde passert.

Men det var begge deler, slik som dette ser ganske velholdt ut.

Slott var det også i Champlitte.

Champlitte var et litt større tettsted.

Veiene utenom motorvei i Frankrike var faktisk veldig bra, her ser dere veien utrolig langt frem.

Her var vi kommet til Oyrieres.

Så passerte vi Arc – les – Gray.

Det var så nydelig pyntet langs veien her i Gray, på vei over ene broen.

Kjørte her over broen, hvor det er en elv under.

Det var ikke bare broen som var pyntet, det var også pyntet med blomster utenfor servering stedene der i Gray.

I Le Tremblois har de klippet trærne i forskjellige fasonger.

Så var vi kommet til Sauvigney – les Pesmes.

Blomsterprakt går igjen mange steder her i Frankrike.

Her passerte vi Moissey.

Det var en del eldre hus der også.

Men her også, var det nydelige ale`er.

Så var vi kommet til Chemin.

Navilly kom vi til her.

Fortsatt i Navilly.

Her var et litt egenartet hus i Sermesse.

Litt usikker på om noen bor her, selv om det står en postkasse utenfor.

Dette huset i Damerey var veldig spesielt dekorert, dere må forstørre det opp for å se det. Var vanskelig å få alt med mens vi kjørte forbi.

Her passerte vi et sted som heter Lux, selv om huset ikke stod til navnet.

Så passerte vi Sennecey – le Grand.

Veldig mange hus her i Frankrike var overgrodd med slyngplanter slik som her i Limone.

Et hotell som reklamerte langs veien i Tournus.

Fortsatt i Tournus.

Her var nok en pyntet rundkjøring i Montbellet.

Så kjørte vi igjennom Saint – Albain.

Nå var det begynt å tyktne til, så det blir sikkert regn etterhvert, her var vi i Macon.

Fortsatt i Macon.

Nok en nydelig pyntet rundkjøring her i Macon.

Her var en annen veldig stor rundkjøring i Macon.

Vi har nå kjørt opp på motorvei igjen for å finne en overnatting på en bensinstasjon igjen. Her var vi i Ecully, som dere ser så er det mange veier under oss.

Nå passerte vi her tett utenfor Lyon.

Her var 2 litt spesielle utseende tunneler vi skulle igjennom.

Dette tror jeg er et museum, men er ikke helt sikker, fortsatt i Lyon.

Her passerte vi Ternay.

Her var også et fint dekorert vanntårn ved Saint – Rambert – d`Albon.

Det har begynt å regne før vi fant en bensinstasjon å stå på her på A 7 motorveien, det var en Shell stasjon. Her også var det tilrettelagt for bobiler og campingvogner, så vi var flere som stod her om natten. Legger ved kart over ruten vår, sånn  ca. slik det alltid er.

Dagen etter våknet vi til regn igjen, nå er vi litt lei regnet, så vi bestemte oss for å kjøre motorvei helt ned til camping Barcelona i Spania, i håp om å finne solen.

Her passererte vi en festning på toppen i Mornas.

Vi passerte en sigøyner leir som det var mange av i Frankrike.

Her kjører vi over grensen inn i Spania. 

Legger ved kart over ruten vi tok fra Shell stasjonen vi sov på i natt til campingplassen vi kom til i Spania. Reisebrev fra Spania kommer i neste reisebrev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hei igjen! Her kommer det femte reisebrevet på turen til Spania. I dag er det den 07.09.19

Hei igjen! Her kommer det femte reisebrevet på turen til Spania. Sist jeg skrev var vi kommet til Køln. Der stod vi på Reisemobilhafen Køln, An der Schanz, 50735 Køln. Kordinater N 50.57`44 E 6.59`9 eller N 50.962380 E 6.985940. Prisen var 12 euro uten strøm, men mulig å få strøm hvis du vil ha.

Legger ved kartet hvor vi kjørte fra Bacharach til Køln.

Vi tok en bane inn til sentrum av byen Køln sammen med Elin og Tor.

Det første vi ville se var Kølnerdomen, som er en romersk – katolsk katedral som ble påbegynt i 1248 og avsluttet i 1880.

Den ble bombet under andre verdenskrig og gjenåpnet i 1956.

Den er av gotisk arkitektur.

De to tårnene er 156 meter høye.

Her er bilde fra innsiden.

På gulvet var det fine mosaikkbilder.

Utenfor kirken satt en gatekunstner og laget noen flotte tegninger på flisene.

Det var så utrolig fine bilder han laget, at jeg bare måtte ta bilde av de.

Etterpå gikk vi opp i handlegaten, der var det butikker på rekke og rad.

Plutselig kom et bryllupspar forbi i en fin pyntet vogn. Vi var litt langt unna, men fikk så vidt med meg litt av de.

Her er vognen bakfra.

Det var mange uterestauranter med jevne mellomrom her i handlegatene.

Her er Peters Brauhaus, det er en bryggeri pub, hvor de serverer mye god mat.

Tilbake på stellplassen koste vi oss utenfor bilene, nå hadde vi fått nye naboer også, noen søte små harepuser.

Tirsdag den 3.09 kjørte jeg og Geir mot Dusseldorf, for å gå på caravan messen der.

Adressen dit er Stockumer Kirchstrasse 61, 40474 Dusseldorf. Kordinater er                N 51.267972 E 6.721250. Legger ved kart her over kjøreruten vår.

Det har vært litt overskyet de siste dagene og temperaturen var gått ned, slik at nå ligger temperaturen på rundt 18-20 grader på dagen og 14-15 om kveldene. Noen få regn dråper har det også vært.Her kjører vi over elven Rhinen igjen.

Så kom vi i køen inn til messe campen. Vi var ikke her før klokken 16.00, for vi hadde spist middag på veien og vært og handlet litt også. Kommer du før klokken 16 som var vår tid på billetten vi hadde., måtte du betale 10 euro ekstra den dagen du reiser.

Her kjører vi forbi mange bobiler som allerede var her. Det er plass til 3500 bobiler og campingvogner, så det er en hel liten by her. Vi bestilte billetter på nett sammen med med plass på messecampen. Vi betalte 66 euro for to dager på messen og messecamp fra tirsdag 3.09 klokken 16.00 til torsdag 05.09 klokken 19.00.

Vi var heldig og fikk plass like ved shuttel bussene som går til messen herfra, de er gratis å følge. Kort vei til å tømme toalett hadde vi også, de hadde satt ut grønne glassfiber toaletter hvor vi kunne tømme kjemikalie toalettene. Der vi stod, fikk vi ikke strøm, men det trengte vi ikke heller. Det eneste var at vi var langt fra øl teltet, men det går bra for oss.

Det var lett overskyet onsdagen, første dagen vi var på messen og det var helt ok, da slapp vi at det ble så varmt. Det var 14 haller som var i bruk, så det er jo mange flere merker her, enn det vi får se på Lillestrøm. Selvsagt mange flere modeller også. Ute mellom hallene var det mange mat og drikke boder, men også diverse utstilt, slik som el – sparkesykler, griller etc.

Så vi måtte jo ha noe å leske oss på innimellom.

Jeg har ikke tatt bilder av noen caravaner og bobiler, for det er så mye å se her. Den eneste jeg tok bilde av var denne, for den var jo litt spesiell.

 Vi fikk også låne opp daterings verktøy til å oppdatere Efoy`en vår på messen gratis. Men det var også utrolig mange andre stand med mye utstyr her.

Vi traff Elin og Tor igjen onsdag kvelden, så vi satt i vår bil og koste oss.Dagen etter gikk vi igjen på messen, for vi hadde ikke fått med oss alt ennå. Så at mange kjøpte diverse utstyr på messen. Vi hadde ikke fått med oss alle standene på utstyr enda, og så var det litt annet vi ville se på.

Vi kunne stå på messecampen til klokken 1900 torsdagen, men ville prøve å komme oss avgårde litt tidligere.

Vi kjøpte oss mat på messe campen før vi kjørte videre. Da hadde vi bestemt oss for å ha noen dager i Mehring i Moseldalen før vi kjører videre sørover.

Her passerte vi Mendig på veien til Moseldalen, vi kjørte motorveien, siden vi jo var på messen først. Da sparte vi litt tid, slik at vi kom ned før hele kvelden var gått.

Her ser dere vinranker på rekke og rad her i Moseldalen.

Legger ved kartet for kjøreruten vår hit fra Dusseldorf. Adressen her er Moselweinstrasse 4, 54346 Mehring Trier – Saarburg. Kordinater er N 49.47,6202          E 006.49,0615

Fredagen skinte solen igjen og det ble varmt og godt. Geir matet noen gås her.

Vi syklet en tur til butikken for å handle.

Her er butikken vi pleier å handle på.

 

På kanalen er det veldig jevn trafikk, også av småbåter.

I dag kom det en gammel brannbil som var bygget om til bobil, hit på stellplassen, det var litt stilig.

Vi våknet til regn i dag, så det blir inne dag tenker jeg. Men det er ikke noe problem, jeg skriver reisebrev og vi har jo mange brosjyrer å lese igjennom fra messen. I tillegg har  jeg jo diverse håndarbeid med meg.Her kom en cruise båt på elven og la til her ved stellplassen, vet ikke hva de skulle her. Den er så lang, at jeg ikke klarer å få hele båten på bildet.

Tok også et bilde fra restauranten som er her ute når det er fint vær, ellers må vi gå inn på slike dager som i dag.

Katten som hører til her, har lagt seg på biltaket for å få oversikten.

Her er et skilt med reklame for vin du kan kjøpe her.

Og her er prislisten, kanskje litt vanskelig å lese, men legger den ved i alle fall.

I morgen går turen videre sørover, ikke bestemt oss for hvor vi vil stoppe ennå eller hvilken vei vi skal ta. Valget blir tatt i løpet av kvelden, så neste reisebrev blir om kjøreturen nedover.

 

 

 

 

 

 

Hei igjen! Her kommer det fjerde reisebrevet fra turen til Spania.

Hei igjen! Vi er fortsatt i Tyskland, dette fordi vi skal på messen i Dusseldorf og vi fikk ikke plass før tirsdag den 3 september. Vi ble værende i Rudesheim en dag lenger enn vi hadde tenkt, den siste dagen som var torsdagen, kom både lyn, torden og regn, men heldigvis ikke før på ettermiddagen. Her kommer litt bilder fra campingen vi stod på, den heter Campingplatz am Rhein, Auf der Lach, 65385 Rudesheim. Kordinater N 49.58`43 E 7.55`58 eller N 49.978880 E 7.932940. Her var vi parkert som dere ser.

Det var veldig rent og pent her, med fine blomsterbed med figurer.

Den ligger helt nede ved elven, så vi kunne se båtene som passerte der.

Vi tok oss en sykkeltur inn til selve byen Rudesheim, så her vil det komme noen bilder derfra. Dette var like før vi kom til selve sentrum.

Vi gikk opp en av gatene og fant oss en uteservering der.

Det var godt med en iskaffe i varmen, syntes vi.

Jeg fikk lov å ta et bilde av en serverings dame i en flott drakt. Det var mange steder at serverings damene hadde på seg fine drakter.

Her er et bilde av et serverings sted hvor du kunne sitte inne, men det var så varmt, at alle satt helst ute denne dagen.

Bygningene her i Rudesheim, er bare nydelig utsmykket, så måtte ha med noen bilder av dem.

Det var mye turister som dere ser i gatene.

Bildet taler for seg.

Her var både små butikker og mange restauranter.

Gjøkur solgte de også der.

Vi syklet langs elven tilbake til campingen og så på båtene som passerte oss der.

Fredagen kjørte vi videre, her var vi kommet til Budenheim.

Et litt artig hus så vi der i Budenheim.

Her var vi kommet til Heidesheim am Rhein.

Vi var fortsatt i Heidesheim am Rhein her.

I rundkjøringen i Ingelheim am Rhein , så vi dette, usikker på hva det skal forestille. Etter formen eple, men fargen stemmer ikke.

Her var vi kommet til Bingerbruck.

Vi kjørte langs Rhinen hele veien og unngår motorveiene og da så vi også alle båtene som kjørte på elven.

Her passerte vi Niederheimbach.

Så kom vi til Bacharach, som vi var blitt tipset om skal være et fint lite tettsted av Elin og Tor, som vi traff på campingen i Rudesheim. 

Her står vi parkert på stellplatz Sonnenstrand, Strandbadweg 9, 55422 Bacharach, kordinater N 50.3`16 E 7.46`17 eller N 50.054640 E 7.771490. Da vi hadde parkert, så kom de også dit. Dette var ikke avtalt, men det var veldig kjekt. Vi bestemte oss for å være sammen der i to dager.

Denne stellplassen har også campingplass med en restaurant, som vi alle sammen gikk og spiste på  om kvelden. Den lå i andre etasje, så vi hadde god utsikt derfra på elven.

Dagen etter, lørdagen, bestemte vi oss for å ta en tur inn til selve tettstedet. Vi syklet, mens Elin og Tor gikk.Vi hadde tenkt å handle litt, hvis vi fant en butikk. Så her passerer vi en av de mange portene som var inn til selve byen.

På veggen ved porten, var det satt opp merker hvor høyt vannet var kommet opp, i de forskjellige årene.

Mange små og trange gater var det også der.

Det var også mange fine gamle hus der. 

Her er bilde tatt fra utsiden av byen.

Det var også en del restauranter her, veldig ofte små og trange.

Måtte bare ta litt bilder av alle disse fine gamle husene.

Der var også et hotell som var så fint, med en fin ute restaurant.

I Bacharach var det veldig mange av disse bindingsverks husene.

Måtte bare ta et bilde av dette trange smuget i Bacharach, det var faktisk flere av dem der.

Det fantes jo andre hus også der selvsagt, slik som dette.

Her har det nok vært en brønn i gamle dager, men nå var den tørrlagt.

Det var også en  nostalgi cafe, men det så ut som de solgte for det meste diverse drikker.

Her blir du møtt av en kar som sitter på benken og ønsker deg velkommen til Weinstube, herlig.

Har dere hørt om den flygende grisen,her er den, over stellplassen hvor vi står, he, he.

Legger ved kart over ruten vi kjørte fra Rudesheim til Bacharach.

Søndag bestemte vi oss for å kjøre sammen videre til Køln, for de skal også på messen, men de fikk ikke plass før onsdagen. Så her forlater vi Bacharach.

Vi prøvde å kjøre veier utenom motorvei og her kom vi til Oberwesel.

Her kjører vi igjennom Oberwesel.

Nå var vi kommet til Am der Loreley og der var det en del slott og borger. 

Her er vi kommet til Sankt Goar an der Loreley.

Så kom vi her til  Boppard, fortsatt ser vi gamle borger. som det jo er mye av i Tyskland.

Der i Boppard var det også en gammel bymur så det ut som.

Når vi nærmet oss Spay, så dukket denne kirken opp og bakom der er det også et slott. Dessverre så stenger kirketårnet for å kunne få et bilde av slottet.

Men jeg klarte å få et bilde av det her.

Her passerte vi Andernach.

Og her kjørte vi igjennom Bad Breisig.

Her passerte vi Bonn – Sudstadt.

Så vr vi kommet til Køln – Rheinauhafen.

Her passerte vi Køln Alstadt Syd, på vei til stellplassen vi skal på. 

Her står vi på Reisemobilhafen Køln, An der Schanz, 50735 Køln. Kordinater N 50.57`44 E 6.59`9 eller N 50.962380 E 6.985940

Neste reisebrev blir fra Køln og Dusseldorf. Vi kom hit søndag den 1.09 og blir her til tirsdag den 3.09. Nå skal vi en tur på byen.