Del 2 av reisebrev Påsketur 2024 til Tyskland

29.03.24

Hei igjen! Vi ble stående på wohnmobilstellplass am Kreishafen i Rendsburg til mandag den 1.04, siden det var påske. Da blir ofte folk stående på samme plass i sånne helger. Det har vært mye regn hele tiden, men vi hadde en dag med noenlunde opplett. Da hadde vi oss noen turer rundt i området. Det var mye trafikk på kanalen, så det var mye å se på.

Det var også mer vanlige båter, her kommer en seilbåt.

30.03.Det er en restaurant rett ved stellplassen hvor du kan ta deg en middag eller en pils. Men ikke så fristende med utepils i dette været.

31.03. Det var stort sett bare Tyske biler og et par Danske, som stod her. Men i dag kom det en norsk bil, de kom og banket på døren vår. Det viste seg at de hadde fulgt bloggen min og derfor fant de plassen her. Det er jo litt gøy når folk tar kontakt med oss fordi de har sett bloggen vår, det setter vi veldig pris på. Det er jo alltid kjekt å bli kjent med flere.

01.04. I dag fant vi ut at vi flytter på oss, selv om det er helligdag i dag også. Det regner fortsatt, så det har ikke vært mye fint vær denne turen. Vi prøvde å se på yr om det var bedre meldinger andre steder, men fant ut at det var stort sett samme meldinger alle steder i nærheten. Har ikke lyst å kjøre lengre nedover nå, siden vi snart må hjem igjen for vi har forskjellige ting vi må gjøre. Derfor bestemte vi oss for å flytte oss til Schleswig, ikke lange biten, men noe nytt å se på.

Får bilde hjemmefra som viser strålende sol, selv om det er kaldt. Så denne gangen angrer vi litt på å ha kjørt nedover. Her fikk vi plass helt nede ved vannet.

Utsikt fra bilen rett på flytende hytter som ligger her i havnen. Der var det trafikk hele tiden, ser ut som at noen av de i hvert fall, er til utleie.

Her ble det etter hvert mange norske biler, telte helt opp i 10 biler ene dagen. Det var flere restauranter rett ved stellplassen.

Vi bestemte oss for å gå en tur og når vi kom ut av bilen, traff vi på et annet par som tok kontakt med oss. De hadde også fulgt oss på reisebloggen vår, veldig kjekt. Det ble til at vi gikk sammen bort på en av restaurantene og tok oss en pils sammen. Hadde en veldig koselig prat sammen med de, der vi vekslet forskjellige erfaringer om steder og etc. Setter veldig pris på at folk tar kontakt med oss, så det er bare å ta kontakt for de som treffer på oss.

02.04. I dag er det vanlig hverdag, så vi bestemte oss for å ta en tur inn i sentrum og finne en butikk vi kunne kjøpe ferskt brød på. Vi traff igjen paret fra i går og det ble en liten prat med de og så ønsket vi de god tur hjem, for de skulle ta båten fra Hirtshals dagen etter. Det er en veldig fin kirke her i byen.

03.04 . I dag våknet vi til noenlunde fint vær, til og med med sol, så da bestemte vi oss for å bli en dag til. Gikk oss en tur ned på på uteliggeren til disse båthusene og tittet litt. Tok et bilde derfra enden av uteliggeren og jammen så så jeg at kirken ble med herfra også, fordi den er såpass stor.

Gikk oss en tur langs kaien også i finværet.

Etterpå satte vi oss ut ved bilen og fikk besøk av et andepar. Vi hentet noe brød som vi ga til dem, så ut som de likte det.

04.04. Våknet til regn igjen i dag, dusjet oss og spiste frokost. Jeg satte meg ned og skrev denne bloggen, for her kan vi stå til klokken 16.00, før vi må ut. I dag vil vi kjøre til Citti Park i Flensburg igjen. I morgen begynner turen hjemover igjen, vi har ventet litt nå, pga. værvarslene har jo vært snø både i Norge og Sverige. Tenkte å få slippe det, selv om vi har jo piggfrie vinterdekk. Men regner med mange har lagt om til sommerdekk og da blir det lett kaos. Legger ved adressen til denne stellplassen, det koster 23 euro, men det er med el. og vann og all service. Betling må skje før 11.00 om dagen, hvis du kommer etter dette, så bare finn en plass og betal dagen etter. Utsjekk her er ikke før klokken 16.00. Her var også gratis WiFi.