Påsketur 2023

30.3.23

Hei igjen! Bildet er fra hjemme, for noen dager siden, heldigvis har solen fått tint mye av snøen nå, slik at vi kom oss opp. Vi har så vidt begynt på vår påsketur i år, etter en litt travel uke for å få alt på plass hjemme før vi dro. Tirsdag var vi på en liten tur med båten noen få timer på ettermiddagen, for å se om vi fikk noe fisk.

Vi hadde bra vær, fikk 3 torsk og 7 lyr, så da fikk vi jo litt å jobbe med. Det ble kveld før vi kjørte hjem i nydelig vær, men kaldt.

Så i går fileterte vi og kvernet fisk til fiskefarse. Det ble også torsk i ovnen til middag og så steikte vi fiskekaker på kvelden. Nydelig mat, så tok med noen fiskekaker på tur også.

Vi kom oss ikke av gårde før i 15 tiden i dag, så vi kjørte bare til Toftemo Skysstasjon og står der til i morgen. Vi må fylle gass på gasstanken vår og var for sent ute da vi kom til Dombås, de var stengt klokken 17.00. Så da står vi her til i morgen og kjører den lille biten tilbake slik at vi får fylt gass. Vi har bare en 11 kg gassflaske som vi bruker nå, så det blir litt lite på tur 🙂 Det er så mange steder de har lagt ned fyllestasjoner for gass, så det er langt i mellom nå.

 

 

Småturer i nærområdet januar/februar 2023

07.01

Hei igjen!

Nå har det vært en stund siden jeg sist la ut noe reisebrev, men her kommer litt om det vi har gjort i år.

Første turen i år gikk til Ålesund. Vi skulle fylle gass til gasstanken vår på Shell Lerstad, men tank anlegget var fortsatt i ustand. Den har da vært i ustand siden desember 2022 og fikk vite at den ikke blir fikset igjen. Så nå blir det langt til neste sted hvor vi kan fylle, må enten til Sykkylven så lenge det er oppe og går. Ellers må vi til LPG på Dombås, men de er bare åpen på dagtid i ukedagene.

08.01

Det var litt sur vind, men opplett. Samboer til sønnen vår og barnebarnet vårt kom med hurtigbåt til Ålesund, så vi ruslet litt rundt i byen sammen. Ble sultne etter hvert og bestilte oss mat på Stuen. Det ble bare en kort tur denne gangen. Her er bilde tatt fra bobilparkeringen i Ålesund.

På vei hjem stoppet vi og kjøpte en ny industri flaske med gass. Vi har en flaske fra før, men siden det blir så langt for å fylle på gasstanken, så bestemte vi oss for at vi må ha en gassflaske til. Men når vi skal sørover vil vi nok ta ut den ene flasken, for da fyller vi heller på tanken.

26.01

Så var det tid for ny tur til Ålesund igjen. Vi skal handle litt forskjellig, første stopp var Kroken på Blindheim for å kjøpe metanol til Efoy som vi har. Så kjørte vi til bobilparkeringen. I dag regnet det så mye, at vi ble bare sittende i bilen, det var bare 1 bil til her i dag.

27.01

Våknet til overskyet vær i dag også, litt regn innimellom. Vi gikk oss flere turer til sentrum i løpet av dagen, mellom regnskurene. Det kom også flere biler i dag, men langt fra fullt.

Vi ble her i Ålesund til den 29.01 før vi kjørte hjem. Gikk oss mange turer til sentrum, pratet litt med andre som var her med bobil og koste oss med god mat og Tv om kveldene. Det begynte å snø litt da vi kjørte hjem, men det la seg ikke på bakken.

21.02

Da ble det båt tur i dag, prøve å få oss litt fisk nå. Det var en nydelig dag med sol og lite vind, så perfekt dag til en båt tur.

Litt fisk fikk vi også, det skal bli godt med fersk fisk igjen.

25.02

Kjørte vi hjemmefra, det snør litt, men det legger seg ikke i veibanen. Her nærmer vi oss Tressfjordbroen.

Bestemte oss for å stoppe på Vikebukt bobilparkering.

En veldig fin bobilparkering, betaler 150 med vipps inkludert strøm og tømming.

Denne stellplassen ligger ved en liten båthavn, så det er en del å se på når båtene kommer inn med dagens fangst.

Utsikten fra bobilvinduet om kvelden.

26.02

I dag forsvant mye av snøen som var blitt smeltet bort, for det var nå blitt mye mildere. Vi hørte på radioen at Verma var stengt pga. ulykke og ville være stengt en god stund utover dagen. Planen vår var egentlig å kjøre en liten tur til Lillehammer, men da bestemte vi oss for å bare bli her en dag til.

Det var grått vær, men opplett, så vi tok oss noen turer rundt her. Det er laget til en grillhytte  som alle kan bruke, lekeplass til barn og på sommeren er det også en fin strand nede ved sjøen hvor du kan bade.

27.02

I dag var det lettere vær, og solen tittet litt frem også etter hvert.

Bestemte oss for at det var for tidlig å reise hjem enda, så bestemte oss for å ta oss en tur til Ålesund igjen og håpe at solen er med oss dit også.  Men det var litt gråere vær da vi kom dit, litt yr av og til bare. Det var ikke en eneste bobil på bobilparkeringen da vi kom dit.

Gikk oss en tur til sentrum, så her er bilder derfra.

28,02

Våknet til litt bedre vær, ser solen innimellom i dag. Så det ble på ny noen turer til sentrum. Så her kommer noen flere bilder fra Ålesund.

29.02

Våknet igjen til grått vær, men nå kjører vi hjem igjen. Vi skal ha service på bilen og har litt annet vi må gjøre også. Så nå blir det sikkert ingen tur før vi reiser nærmere påske, men da blir det en litt lengre tur. Hvor vi skal er ikke helt planlagt enda, men i alle fall en tur til Sverige. Så får vi se , det er jo litt etter været også.