Forberedelse til ny tur til Spania 2022

Hei igjen!

Miniblogg blir lagt ned fra 1. september, derfor har jeg nå gått over til Blogg.no. Nå lager jeg bare et innlegg som forteller at dere vil finne reisebrevene der fra nå av. Dette er en litt annen måte enn jeg er vant til, men regner med det går seg til etter hvert. Det vil også bli lettere for dere som følger meg, å finne de forskjellige innleggene mine som jeg har skrevet tidligere, hvis dere klikker dere inn på arkiv. Bloggen min heter nå Toveshomecartrevelling.blogg.no

Nå har vi vært hjemme i en måned, plukket bær, saftet og syltet.

Har også vært en tur med båten og prøvd fiskelykken. Heldige har vi vært som har fått en god del fisk, så vi har filetert og laget porsjoner med steikefisk, fileer til å bake i ovn, kokefisk og laget en del fiskegratenger. Neste gang vi kommer hjem blir det nok hummerfiske.

Vi satser på å starte hjemmefra allerede neste uke på onsdagen, men har ikke bestemt helt ruten ennå. Turene våre blir som oftest til på veien, men vi vet vi skal til Salou i Spania tilslutt. I dag var vi og skiftet til piggfrie vinterdekk på bilen, for det kan jo bli snø når vi skal hjem igjen. Fylte også gass i dag, vi har faktisk ikke brukt mer enn ca. 26 liter på hele turen vi var på til Kroatia i sommer.

Ellers så holder vi på å pakke bilen ferdig med det vi vil ha med oss. Har også fått fatt i nytt grønt forsikringskort, det gjelder jo bare i 3 mnd., og fått tak i ny alarm NX10. Vi hadde jo NX 5 fra før, men det viste seg at vi ikke hadde tracking (sporing) lenger på den.  Så nå må Geir montere den i løpet av helgen, slik at alle alarmene våre vil virke igjen. 

Vi betalte bare kr 1000 for NX 10, men da må vi sende ned den gamle til dem. Det viser seg at sirene alarmen vi har fra før, kan vi ikke bruke på den nye NX 10. Så vi må ha en ny trådløs sirene alarm og også ny del for at lyset går på ute når alarmen går. Heldigvis hadde Kroken forhandleren delene inne, slik at vi får koblet det i helgen.

Da er det bare å pakke resten, så er vi klar for tur. Denne gangen håper jeg vi slipper mer Korona, kommer nok til å være mer forsiktig når vi ferdes ute blant folk. Planen er å kjøre mest mulig utenom motorvei og gjerne finne noen nye steder å se på veien. Skal innom Nederland og handle litt på Obelix også. Reisebrev vil bli skrevet etter hvert som vi kjører nedover.

 

Her kommer det sjette og siste reisebrevet fra denne turen til Kroatia.

Varmt på dagen med 34 grader, så det er litt lurt å få litt skygge.

Hei igjen!

22.07.22

Vi koser oss her på campingen i Østerike, 34 grader og fint vær. Om kvelden skyer det ofte litt til, men det er varmt for det. Den dagen vi reiste fra campingen i Kroatia, så fikk vi en flaske vin med et tysk par som vi hjalp med å sette opp luft teltet deres. Det var jo veldig hyggelig å bli satt pris på, så den koste vi oss med om kvelden.

Her ser dere veien vi kjørte fra Camp Pila.

Nedenfor campingen kan du bade og der er også en liten restaurant der. Du kan bestille brødmat til neste dag her på campingen, slik at du får ferske rundstykker til frokost.

Lånt bilde fra nettet, men her ser dere Pesenthein camping med badestrendene nedenfor.

23.07.22

Våknet til regn og overskyet, men det letnet litt utover dagen og regnet sluttet. Men det er litt uttrykt, så i dag sitter vi bare og koser oss utenfor bilen. 

Det er fin sykkelvei inn til tettstedet Millstatt, med mange restauranter på veien også. Mittelstatt er et fint lite tettsted med mange restauranter og butikker. 

Restauranter langs veien vi sykler mot Mittelstatt.

24.07.22

Våknet til lett overskyet vær i dag. Noen fra Tjekkia som lå i telt bortenfor oss, kom og spurte om vi kunne lade en Noco startbooster for dem. De hadde ikke rett ledning til strømboksene her. Selvsagt kunne vi det, men det tok jammen mange timer å få den ladet opp igjen. Viste seg at denne var så sterk at de kan starte en bil med den. Vi ryddet og gjorde oss klar til å reise i morgen tidlig videre til München.

Denne var det vi ladet, det tok hele dagen og kvelden før den var oppladet igjen.

25.07.22 Stod opp, spiste frokost og kjørte mot München, stoppet på grensen for å få tollpapirer på Efoyen, men det gikk ikke. Det er nå blitt veldig varmt, 38 grader og vi fant ut vi bare måtte finne oss en stellplass med strøm, for vi må ha på AC i natt. Vi brukte Park4night og fant en stellplass ved Arena. Denne stellplassen har plass til 99 biler og har tømmemuligheter. Strømbokser fant vi bare en stor boks, men med veldig mange uttak. Heldig var vi, som fant en som var ledig. I dag tar varmen skikkelig på oss, det tar en stund å få ned varmen i bilen også, selv om vi har brukt AC på kjøredelen hele veien. Dette er en plass der du trekker en billett når du kjører inn, betaler i en automat ved Arenaen og putter billetten inn ved bommen når du drar, så den åpner seg. Du kan også kjøre innom og bare tømme, så kjøre igjen, for du har 45 minutter på deg før du må betale. Det koster 15 euro pr. dag og du kan betale med sedler eller bank kort.

Her står vi foran Arena, ingen fin plass, men helt ok for en natt eller to.

Skal du ha strøm, bør du ikke komme alt for sent her, vi var vel her i fem tiden og det var ikke mange ledige strøm kontakter da. Om kvelden og hele natten så begynte det å lyne og tordne og regnet kom i store mengder. 

Her ser dere litt av området på stellplassen.

26.07.22

Våknet til overskyet vær og nå var temperaturen gått ned til 23 grader, det var i grunnen veldig deilig etter gårsdagens varme. Vi spiste frokost og ringte SFC energi som skal se på Efoyen vår og forklarte at vi ikke fikk tollpapirer ved grensen. Da fikk vi beskjed om at vi skulle kjøre til et tollkontor på andre siden av byen som vi da skulle få tollpapirer med. Vi hadde ikke tro på dette, men vi kjørte dit for å sjekke og selvsagt havnet vi i rushtrafikk så det tok sin tid. Men det ble som vi trodde, de heller kunne ikke skrive ut tollpapirer på den. Da ringte vi SFC igjen og avtalte at vi kjørte til dem, men selvsagt var dette igjen på andre siden av byen, så det tar jo sin tid i kø igjen. Da vi kom dit unnskyldte de seg for at det hadde blitt så mye styr for oss, men nå har jo de også lært mye av dette. Nå vet de at dette ikke er nødvendig, men vi måtte skrive under på at feilen var oppstått i Europa. Så de tok inn Efoyen vår og hvis vi er heldig er den ferdig i løpet av morgendagen. De har parkeringsplass utenfor til 3 bobiler, men da må det være veldig små. Men vi stilte oss litt på skrå over alle plassene pluss en til, da fikk vi plass. Her er også muligheter til å få strøm og vi står gratis her.

Her har vi parkert utenfor SFC sitt bygg, adressen hit er SFC Energy AG, Eugen-Saenger-Ring 7, 85649 Brunnthal/München

Det er mange butikker i gåavstand herfra, til og med Ikea og et bakeri. Så vi gikk på handel , da hadde vi noe å gjøre på. Trengte litt forskjellig av mat også, så det var veldig greit å kunne stå her. Et firma holder på å pusse opp fasaden, så akkurat nå var det litt lite plasser. Temperaturen i dag var 27 grader, så ikke alt for varmt.

Veien fra Østerrike til München

27.07.22

Våknet til litt overskyet vær, men solen kom etter hvert, 24 grader, steg litt utover dagen. Fikk beskjed om at det blir noen timer og vente, så da var det bare å gå på handel. Vi fikk den ikke tilbake før 1630, så det ble jo veldig sent på dag. Det viser seg at det er bare 3 steder i verden som feil søker og reparerer Efoy, det er her i Tyskland, Canada og Sør Amerika i følge servicemannen som tok i mot oss. Så har du problemer med Efoy, så sender de i Norge den ned hit og da vil jo det ta mye lengre tid å få den tilbake. Så lærdommen av dette er å heller kjøre ned hit selv når vi likevel er på tur og passe på å si det var i EU den sluttet å virke. Nå vet jo de også om at du klarer ikke å få noe tollpapirer på den, så de tar den inn her likevel. Nå bestemte vi oss for å begynne å kjøre oppover selv om det er sent på dag, vi var så lei av å stå i ro her og nå har vi hjemlengsel. Vi kjørte tilbake til stellplassen for å tømme og kjørte så mot Potsdam. 

Kordinater og adresse til stellplassen i München

Solen skinner og 28 grader. Stoppet på en bensinstasjon og fylte drivstoff og kjøpte oss mat. Klokken er nå 21 om kvelden, så vi fant ut at vi blir stående her i natt. 

Vi står her på en bensinstasjon på motorveien nær Pegnitz og overnatter.

28.07.22

Stod opp tidlig, spiste frokost og kjørte mot Potsdam, solen skinner og det er 28 grader. Nå er vi så klar for å komme oss hjem, så vi kjører lange etapper. Ble stopp på motorveien i  ca. 20 minutter, da det var en ulykke. 

Da vi nærmet oss Potsdam, satte vi GPS på Citti Park ved Flensburg. Vi kom dit sent, klokken 2030 og det så veldig fullt ut. 

Men vi fant oss en plass der vi kunne ha overhenget litt utenfor bak uten at vi hindret trafikk. Laget oss mat og la oss ganske tidlig for å være oss, klokken var ikke mer enn 2300. Nå har det også skyet litt til, men ikke regn ennå.

Citti Park ved Flensburg

29.07.22

Stod opp tidlig, dusjet i bilen og spiste frokost. Det var kø på tømmeplassen og her må du betale for fylling av vann, så vi fant ut at vi kjører videre og heller tømmer når vi kommer til Danmark. I Danmark kan du tømme og fylle gratis vann på omtrent alle bensinstasjonene langs motorveiene. Kjørte så til Scandinavian Park for å handle litt, før vi kjører videre. Før Lillebælt broen var det full stopp, det hadde vært en stor ulykke der. Det gikk ca. 30 minutter før vi seg sakte forbi ulykkes stedet, håper bare det gikk bra med folket. 

Kjører her over Storebælt broen i nydelig solskinn.

Stoppet på bensinstasjon rett før vi kjørte inn i Sverige og fylte drivstoff igjen og litt mat til oss. Vi var veldig opplagte i dag, siden vi hadde lagt oss så tidlig i går, derfor bestemte vi oss for å prøve å nå stellplassen i Grebbestad ved Sports shoppen.

Vi kom sent frem ca. 2200 og det var helt fullt. Men det er en plass ovenfor denne som vi fant ut at vi kunne stå der. 

30.07.22

Dagen etter ville vi jo betale for oss, men det slapp vi. For denne plassen var ikke deres og vi hadde vært heldige og ikke fått bot der vi stod. Ja, ja, noen ganger skal man ha litt flaks 🙂 Kjørte så til Nordby shopping senter for å handle litt. 

Det var sol og fint vær i dag også, 25 grader og vi bestemte oss for å kjøre til Åmål og overnatte der. Men det var så tidlig på dag at vi bestemte oss for å kjøre til Arvika istedenfor. Da vi nesten var fremme, leste jeg på Facebook at det skulle være en rocke konsert der og at de regnet med å begynne å rigge til der. Da bestemte vi oss for å likegodt kjøre over til Norge og satse på Krekke rasteplass, som er en veldig fin rasteplass hvor vi har stått mange ganger. Men der var det fullt, så da satset vi på Vinstra Vegpark istedenfor og der var det plass. Nå har det begynt å regne også og temperaturen har falt til bare 19 grader.

31.07.22

Stod opp, spiste frokost og kjørte videre, nå er det ikke lange biten hjem. Kom hjem klokken 1600 og nå var det bare 12 grader, men det var egentlig helt greit. 

Det var i alle fall opplett i dag, så da var det bare å parkere for denne turen som var blitt litt amputert siden vi var blitt syke. Nå blir det å safte og sylte litt her hjemme, før vi pakker for neste tur i september til Spania.

Parkert hjemme