Femte reisebrev fra turen til Kroatia 2022

Nå har vi flyttet plass på campingen

Hei igjen! Her kommer det femte reisebrevet vårt fra turen til Kroatia.

15.07.22

Vi er begynt å bli litt bedre, så vi tok oss en tur ut og spiste i dag i nydelig solnedgang her i Punat.

16.07.22

I dag gikk vi og badet for første gang siden vi fikk covid, det var deilig, men torde ikke å være lenge uti siden vi fortsatt har mye hoste igjen. Om kvelden satt vi ved bilen og laget mat og koste oss.

!7.07.22 

I dag blåser det slik, at vi blir bare sittende her ved bilen. Det er sol og varmt selv om det blåser, så om kvelden gikk vi ut og spiste igjen. Det var litt å se på denne kvelden, en sjonglør holdt på rett foran restauranten vi satt på og senere kom det en på en elektrisk hest.

18.7.22

I dag var vi igjen og badet og da vi hadde dusjet, kom det et par på sykkel som hadde fulgt bloggen min og pratet med oss. Det var veldig koselig, de hadde fulgt bloggen og slik kom de også hit. Vi synes det er veldig kjekt når folk tar kontakt med oss når vi er på tur og de kjenner oss igjen fra bloggen. 

19.07.22

Nok en varm og fin dag og vi gikk og bestilte oss time med frisøren her i Punat. fikk time den 21.07. Så gikk vi og handlet litt mat, deriblant ost og kjeks. Etterpå gikk vi og badet igjen. I kveld blir det ost og kjeks bak bilen, for der er det skygge om kvelden.

20.07.22

Våknet igjen til en solrik og varm dag. Nå er vi begge begynt å bli litt lei av å være her på samme stedet. Meningen var jo at vi egentlig skulle lengre ned i Kroatia, men siden vi ble syke, så ble det jo sånn denne gangen. Vi bestemte oss for å begynne å rydde og pakke litt sammen, slik at vi kan reise i morgen etter frisørtimen. om kvelden gikk vi ut og spiste.

21.07.22

Stod tidlig opp, spiste frokost og gikk til frisøren, klipp på begge to og jeg farget også håret. Hun var veldig flink og vi betalte bare 450 kuna, det er billig. Da var det bare å betale campingen for 19 dager som vi har vært her, det ble i norske kr 6828,76., det blir da 359,41 pr. dag. Vi fylte diesel for resten av kuna som vi hadde, for Kroatia går over til euro fra 1.1.23.

Her kjører vi over broen fra Krk til fastlandet.

Nå har vi satt GPS på en camping i Østerike som vi har vært på før. Der kan du bade i sjøen rett nedenfor. På første bensinstasjon i Slovenia fylte vi på brikken vår DarsGo med 15 euro. Det var noen som påstod at du ikke trengte brikke lenger og at du bare gikk på automaten og registrerte deg der. Det stemmer ikke for biler over 3500 kg, da må du ha DarsGo brikke. Registrering på automatene er for biler under 3500 kg.

Fine rundkjøringer på vår vei

Vi har 35 grader omtrent på hele turen med utsikt til alpene.

Kjørte så mot campingen i Østerike, adressen dit er Pesenthein 19, 9872 Millstatt am see. 

Ser en borg på fjellet når vi passerer Villach

Vi har ikke bestilt plass, men har alltid fått plass der. Og det fikk vi denne gangen også. Her blir vi til mandag den 25.07., da skal vi videre til München. 

Vi har fått time der for å fikse vår Efoy der. Den stoppet å virke da vi kom til Kroatia, vi trenger den jo ikke her nede hvor det er så varmt, men kjekt å få fikset før vi kommer hjem. Regner med de som lager de her, klarer fortere å fikse det. I Norge må de ofte sende Efoy ned til Tyskland for å fikse det likevel. Men tyskerne har noen rare regler av og til, vi fikk beskjed om å skaffe tollpapirer for å få time der og det hadde jo ikke forhandleren vår heller. Etter mye frem og tilbake, fikk vi telefon fra de igjen og da fikk vi beskjed om at det var greit hvis vi stopper på grensen og får tollpapirer på den der. For da har feilen oppstått i Europa og da var det greit å få time, men den er ikke før på torsdag. I mens så koser vi oss her på campingen, den dagen vi kom begynte det å regne om kvelden, med lyn og torden, men dette er helt vanlig i Østerike.

Dagen etter var det sol og fint vær igjen, temperaturen ligger på 32-35 grader, så vi klager ikke.

 

Fjerde reisebrev fra turen til Kroatia 2022

Fra Camp Pila i Punat i Kroatia

Hei alle sammen! Her kommer det fjerde reisebrevet fra turen vår til Kroatia. 

04.07.22.

Vi stod opp til fortsatt fint vær og gikk og badet igjen. Men i dag hadde Geir litt vondt i halsen, så vi gikk opp til bilen og spiste lunsj. I dag kom også vennene våre fra Sveits om ettermiddagen, så da ble det stor gjensynsglede. Vi har ikke sett hverandre siden Spania i 2019  på grunn av Kovid. Så vi ble sittende utenfor bilene om kvelden og koste oss. Geir ble dårligere i halsen etter hvert, hjalp ikke med Cognac heller.

05.07.22 

Geir våknet med feber, så det ble ikke noe bading i dag. Han lå mye inne i sengen denne dagen, men kom ut litt innimellom. Jeg hadde også nå fått litt vondt i halsen, men ikke feber ennå. Foran bilen vår, var det et tre fullt  av mini plommer, men de var ikke helt modne ennå. 

Vi satt nå ute sammen med vennene våre om kvelden likevel.

06.07.22

Nå var det min tur å bli syk, feber, vondt i halsen og hoste. I dag var det også overskyet og mye vind.  Lå omtrent hele dagen, men bestemte meg for å ta noen paracet, om kvelden, slik at vi kunne gå ut og spise sammen. Geir var nå feberfri, men ikke helt bra ennå. Så vi gikk ut og spiste, da vi satt på restauranten, kom det en skikkelig regnbyge. Heldigvis gav den seg, da vi gikk hjem. 

07.07.22

Våknet til nok en dag med feber, verket i hele kroppen og nå var jeg veldig dårlig i halsen, skulle kanskje ikke gått ut dagen før, men, men. Heldigvis var Geir begynt å bli bedre og kunne holde de andre med selskap. Men nå hadde Monika også blitt dårlig i halsen, så hun lå også halve dagen. Denne dagen lå jeg omtrent hele dagen i sengen selv.

08.07.22

Våknet til noenlunde feberfri, så jeg stod opp etter hvert. I dag var det Monica som lå hele dagen. Som dere skjønner har det ikke vært noe særlig med oss disse dagene. Nesten greit at det disse dagene har vært en del overskyet og en del vind. Jeg regner med vi alle sammen har fått den nye varianten Omikron, så vi venter bare på at Ulrich også får det. Jeg plukket noen gule små plommer fra et annet tre, veldig gode.

Vi har alle sittet ute når vi har klart det og kost oss så godt vi har kunnet opp i all syken vår.

09.07.22

Våknet til noen lunde vær igjen, men vi er så pass dårlige i halsen at ingen tenker en gang på å gå å bade. Blir mye utesitting utenfor bilene, med hjemmelaget mat. Jeg laget en Iskaffe med noe oppi, det trengte vi til halsene våre, veldig godt. 

Iskaffe

10.07.22

Men i dag har vi bestemt oss for å prøve å gå ut og spise igjen. Monika er begynt å bli litt bedre og uten feber. Ulrich har begynt å kjenne det i halsen, men ikke feber ennå. Så vi gikk ut om kvelden og spiste sammen.

Restaurant i Punat

11.07.22

Ja, da var det Ulrich tur å få det samme som oss. Så nå er det han som ligger, men han lå bare halve dagen, før han kom ut igjen. Koser oss så godt vi kan alle sammen. 

12.07.22

I dag har vi bestemt oss for å ta taxi om kvelden til byen Krk, siden Ulrich har blitt så bra i dag at vi tar kjangsen. Selvsagt når vi skulle gå, kom regnet, så vi ventet til det ble opphold. 

Klokken i Krk.

Vi vandret litt rundt i byen og så oss om, for de hadde ikke vært annet enn med sykkel. Og da hadde de bare syklet igjennom og tilbake.

smale gater i Krk

Gikk også litt opp i smauene, smale gater, men med barer eller små butikker opp igjennom.

gatemusikanter

Gatemusikanter var det også flere steder. På havnen var det et musikkorps. Det så ut som det kanskje kunne komme mer regn, vi synes også det var kaldt ute nå, så vi ville se oss om etter en restaurant hvor vi kunne sitte inne. Vi fant det til slutt litt lenger oppe i gaten.

Neste dag reiste vennene våre hjem igjen, men vi håper jo vi kommer oss nedover til Spania senere i september og treffer dem igjen der. Men vi tok plassen de hadde stått på da de reiste. Litt mer skygge å få fra det treet, når vi ikke tør å bade enda. Siden vi har vært syk så lenge og ikke helt topp ennå, blir vi her til vi reiser hjem har vi bestemt oss for. Så det blir nok en stund til neste reisebrev, som kommer når vi nærmer oss hjemreise. Nå skal vi pleie oss selv og forhåpentligvis bli helt frisk igjen og regner med vi får bade etter hvert. 

Byttet plass i dag
Solnedgangen tatt fra bilen

 

 

 

 

Tredje reisebrev fra turen til Kroatia 2022

01.07.22

Hei igjen! Her kommer det tredje reisebrevet.

Bilde fra dagen før, da det var så varmt.

Våknet til litt overskyet vær, tempen hadde også gått ned, bare 19 grader enda. Har sovet veldig godt i natt, da vi hadde AC, så vi sov nok litt lenge i dag. Men vi er jo på tur, ingenting går fra oss, tar livet med ro. Spiste frokost og kjørte videre mot Salzburg. Etter ca. en times kjøring kom regnet og det fortsatte hele dage, med bare små opphold. Vi var faktisk nede i 12 grader i løpet av dagen, så ikke akkurat sommer temperatur for å være i Tyskland. Tror faktisk ikke vi har vært ute for det noen gang før, på sommeren her. I dag stoppet vi på motorveien og spiste både lunsj og middag der.

Bilde tatt fra restauranten over veien 

 Det er fredag i dag og her i Tyskland får ikke lastebilene kjøre på motorveiene på søndager, men nytt fra i år er at det også gjelder lørdag nå i sommer fra i dag av. Vi har tenkt å bare stå på motorveien å overnatte i dag, siden tempen har gått ned. Da pleier det å bli fullt på alle bensinstasjonene, så vi må stoppe noen lunde tidlig på kveld for å få plass.

Her overnattet vi, nå hadde regnet heldigvis gitt seg og tempen var 16 grader.

Stoppet et lite stykke før München, men stasjonen lå så pass fra motorveien, slik at det ikke ble for mye støy, men det er ikke en auto Hof. Denne stasjonen hadde fine plasser vi kunne stå på, det står buss på skiltene, men alle står her både bobiler og campingvogner. 

Jeg har ikke noe gateadresse på den, men her ser dere koordinatene.

Så på TV og koste oss om kvelden. Her er det ikke noen steder for å tømme eller fylle vann. Bare boss du kan bli kvitt.

Her er kart over veien vi kjørte.

02.07.22

Våknet til sol og fint vær igjen i dag. Nå var det veldig fullt med trailere over alt. Spiste frokost og kjørte videre. Satte GPS på Punat i Kroatia hvor vi har bestemt oss for å være en stund. Vi skal treffe noen venner av oss fra Sveits som vi pleier å treffe når vi er i Europa. De har også besøkt oss i Norge et par ganger, det skal bli veldig kjekt å møte de igjen nå. Vi har jo ikke sett hverandre siden 2019 pga. pandemien.    

           Nå har varmen kommet igjen og stiger raskt,  nå30 grader. Selv om det ikke var noe særlig med trailere på veien, så har det vært en del kø. Spesielt da vi nærmet oss Slovenia. Rett over grensen stoppet vi på en bensinstasjon og fikk fylt på brikken vår DarsGo . Brikkene varer i 5 år, så vi har den samme også til neste år.  Nå viser gradene hele 33 grader, så nå er det varmt. Kjører så videre mot Punat. Vi skal på en camping vi har vært på mange ganger, det er en som du kan komme på, selv om du kommer sent på kvelden. Har alltid fått plass, vi ønsker helst plasser, der vi slipper å stå under disse pinjetrærne. På denne plassen er det mulig å stå på slike plasser. Så kom vi endelig til Kroatia, fortsatt 33 grader. 

I nærheten av Rijeka

Det her er en spektakulær veibygging som dette bildet viser.

Kjører over broen til Krk øya her, nå blåser det litt. Det er jo også ganske vanlig at det gjerne blåser litt om ettermiddagen, men det er jo bare deilig når det er så varmt.

Kjører over broen til Krk

Endelig kom vi til Punat, det ble jo kvelden før vi var her. Landet klokken 19.00, fant oss plass og gikk ut for å spise.

Nå var det godt med en kald pils 🙂

Fant oss heldigvis en plass hvor vi har noen lunde skygge om kvelden og morgenen. Vi diskuterte om vi skulle ta opp luft teltet, men vet ikke om vi gidder. Bruker markisen foreløpig.

03.07.22

I dag har vi vært og badet, det var bare herlig, men har ikke hatt telefonen med oss. På denne campingen er det ikke badebasseng, men et flott område rett utenfor campingen hvor du kan bade. Skal ta noen bilder senere, slik at dere får se. I morgen kommer det sveitsiske paret hit, så nå blir det nok noen dager uten at jeg skriver reisebrev. Vi blir her sammen med dem i hvert fall en uke. Men jeg vil muligens legge ut bilder bare herfra i noen av gruppene.