Del 4 – Reisebrev fra turen til Spania 2023

27.08.23 Hei igjen! Vi kom jo til Bacharach i går, hvor vi fikk en veldig trang plass å stå på, men i dag flyttet vi oss til en litt bedre plass. Vennene våre, som vi traff tidligere,  ville også komme hit, så det blir jo kjekt.

Vi står på stellplass, men rett innenfor ligger campingplassen med samme navn, men der må du betale mer for å stå. Hvis du skal stå her over lengre tid, hadde jeg nok valgt å stå der. Toalett, dusj og tømming er inne på campingen. Det stod en god gammel veteranbil inne på campingen som jeg bare måtte ta bilde av.

Vi gikk oss en tur opp til sentrum av Bacharach sammen med vennene våre. Dette er et lite og koselig tettsted, med mange koselige gater og hus.

Legger ved flere bilder fra sentrum av Bacharach.

Bacharach

Burg Stahleck ruver på en ås over den historiske vin byen Bacharach, det ble bygget en gang på 1000- tallet og gjør i dag tjeneste som vandrerhjem.

Det vokser druer midt inne i byen, så vi var litt på drue slang også, veldig gode var de.

Det var også grønne druer, men de var litt mer sur.

Langs med elven var det satt opp mange boder som solgte vin, øl og mat.

På campingen er det også en badestrand, hvor vi har sett folk bade, men må nok passe seg for strømmen i vannet her.

Det går jo også både lastebåter og cruisebåter forbi her.

Om kvelden spiste vi middag på terrassen på campingen sammen med vennene våre.

28.08. Vi bestemte oss for å kjøre videre mot Koblenz alle sammen, her passerer vi Oberwesel og ser over på andre siden av Rhinelven. Der er det både vinranker og en gammel borg.

Oberwesel.

Det er mange stellplasser langs elven, så det er aldri problem med å finne seg en plass.

Nå er vi i Sankt Goar an der Loreley.

Her ser vi over på andre siden av elven.

Nærmer oss Koblenz nå, men her er vi kommet til Spay.

Så er vi kommet til Koblenz.

Nå kjører vi over elven i Koblenz.

Legger ved kjøreruten her, som dere ser, så kjører vi langs elven i stede for å kjøre motorvei.

Vi har valgt en annen stellplass enn den som andre velger i Koblenz. Det er ikke langt ifra Knaus camping som alle står på, men den er mye billigere. Legger ved adressen her, dere finner den på Park4night.

Fikk oss fin plass her og det koster bare 13 euro inklusiv el. Vann fyller du på plassen du står. Her er også tømming for gråvann og toalett.

29.08 Vi syklet oss en tur inn til gamlebyen i Koblenz i dag, her sykler vi over broen.

Deutsches Eck er en landtunge i Koblenz der hvor Mosel munner ut i Rhinen. I 1897 ble det bygget en monumental 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm 1. Bildet av landtungen er lånt fra nettet.

Men bildet av statuen er det jeg som har tatt.

I Koblenz er det en taubane du kan ta over på andre siden av elven.

Dette er Spielplatz am Schlossgarten i Koblenz.

Det er en dør i slottet som du går igjennom til andre siden og der kommer du til enda en park. Det er jo sikkert litt avblomstret nå som det nærmer seg høst også her i Tyskland.

Men fint er det jo likevel.

Vi syklet videre til gågaten og der stod denne statuen.

Dette er Jesuitenplatz i Koblenz som også ligger i gågaten. Det er selvsagt også mange butikker her, men det var ikke vi ute etter i dag.

Jesuitenplatz.

Det smakte godt med en pils etter hvert, sammen med en pizza til lunsj.

Om kvelden etter middag, laget jeg Sangria til oss, det også smakte godt. Vi blir nok her til fredag sammen med vennene våre tror jeg, før vi fortsetter mot Düsseldorf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 3 – Reisebrev fra turen til Spania 2023

24.08.23 Hei igjen! I dag kjører vi videre fra Wasserwelt.

Legger ved et bilde fra svømmebassenget inne fra Wasserwelt, det er også et utenfor, men du må betale inngangspenger uansett. Vi måtte levere inn kortet vi fikk til strøm, da får vi igjen de 5 euroene vi betalte for det. Strøm er nemlig gratis, men de tar et depositum for kortet.

Det var en bowlingbane også ikke langt fra stellplassen.

På veien ut fra byen, så var det en artig reklame, jeg måtte ta bilde av. Jeg trodde først det satt en mann der oppe på taket , men så etter hvert når vi nærmet oss, at det bare var en figur som satt der.

Passerer mange steder slike som dette, mener det er humle som de dyrker og sikkert lager øl av.

Det var ulykke på veien nedover til Sulzemoos, så vi stod stille i alle fall 40 minutter, i tillegg til mye veiarbeid. Legger ved adressen til Der Freistatt som vi skulle til.

Så vi kom ikke frem før om kvelden og da var det fullt på stellplassen. Men det stod mange biler langs veiene her, så vi parkerte bare langs veien vi også.

Det var 30 grader, da vi kom og jeg kvidde meg til å få sove om natten uten AC. Men når klokken var 22.15, begynte det å blåse veldig mye og så kom styrtregnet i tillegg til veldig mye lyn og torden. Det var bare å stenge igjen alle luker og vinduer, men heldigvis, så sank temperaturen også. Så da var det råd å få sove etter at alt hadde gitt seg etter et par timer og vi kunne ta opp lukene i taket igjen.

25.08. Dagen etter våknet vi til fint vær igjen, men litt skyer var det. Da flyttet vi oss opp til stellplassen, for det var blitt ledige plasser. Denne stellplassen er gratis, lov å stå i 3 dager, men el. og vann må du betale for. Alle tømme muligheter, men ikke service hus..

Vi gikk oss en tur opp til Der Freistaat der det er en stor utstyrsbutikk i tillegg til 5 bobilforhandlere med 26 forskjellige merker. Det er også muligheter for å kjøpe reservedeler her. Veldig hyggelig betjening var det der over alt hvor du gikk. Jeg fikk tips fra Reise Linda om denne plassen og litt handel ble det jo.

Her er et bilde over stellplassen, men kommer du sent og det er fullt, er det mulig å stå på plassen ovenfor som er beregnet på personbiler. Vi så mange som stod der, eller langs veien slik vi gjorde.

26.08. Vi dro nå videre mot Rhindalen til et tettsted som heter Bacharach, stellplassen heter Sonnenstrand, legger ved adressen her.

Som vanlig var det både veiarbeid og kø på veien dit.

Her er vi kommet til Bingen am Rhein.

Når vi ser over elven, så ser vi vinranker så langt øyet kan se.

Det kjører mange cruisebåter her på elven.

Så passerer det en båt med en hel gjeng med folk som sykler på trenings sykler, det var jo et artig syn. Dette har jeg aldri sett før.

Nå er vi i Niederheimbach.

Og her kommer vi til Bacharach, blir en tur inn i byen i morgen.

Det var veldig fullt i dag når vi kom frem til stellplassen, men fant oss en plass selv om det var veldig trangt her. Så i morgen får vi håpe at vi kan få oss en litt bedre plass.

Legger ved reiseruten vår her.

 

Del 2 – Reisebrev av Turen til Spania 2023

21.08.23

Hei igjen! I dag kjørte vi til Scandinavian Park og handlet litt, før vi kjørte videre. Fikk melding fra noen venner som også er her i Tyskland, så vi bestemte oss for å kjøre til de og hilse på.

Her kjører vi over en elv ved Rader Insel.

Det er mange fine alléer vi kjører igjennom her i Tyskland, når du kjører litt utenfor motorveiene.

Passerer her Lammershagen – Bellin.

Vi fikk navnet og adressen til stellplassen av vennene våre, men det viste seg at den veien Garmin ville ha oss til å kjøre var sperret. Men etter litt frem og tilbake fant vi en annen vei for å komme dit. Legger ved adressen her.

Det var nydelig vær, godt og varmt her 23 grader, så det var bare å finne frem shortsen. Vi er litt bleike enda, men regner med å få farge etter hvert 🙂

22.08. Stod opp til strålende vær i dag også, her er fine strender hvor du kan bade. Men vi syntes det var litt for kaldt for oss, men vennene våre badet.

Om kvelden ble det et band som spilte ved stranden.

Litt for de minste ungene å gjøre var det her også.

Det var satt ut bord og benker og mange salgsboder med mat og drikke.

Bilder er i fra strandpromenaden, det var veldig koselig her.

Det var flere strender her, så her er bilde fra en annen bare 5 minutters gange fra den andre stranden.

Musikken stopper tidlig om kvelden, så det er ikke noe bråk på stellplassen som bare er 10 minutters gange fra stranden. Her er vi på vei tilbake til stellplassen.

Legger ved reiseruten vår her.

23,08 Våknet igjen til strålende sol, men i dag kjører vi videre. Som vanlig havnet vi jo i litt kø på motorveien. Vi valgte motorvei, fordi vi skal et stykke nedover Tyskland nå og det går raskere.

Vi vil ikke kjøre hele dage i så fint vær, så vi la inn en stellplass når vi passerte Hannover, la inn denne stellplassen. Selve stellplassen koster 15 euro, så betaler du 5 euro i depositum for et strømkort, det får du igjen når du reiser. Legger ved adressen her, betaling gjør du på Wasserwelt huset(svømmehallen).

Du kan også bade i svømmehallen her. Det koster 10 euro for 1,5 time for to personer. Legger ved lånt bilde fra nettet.

Her er fine store plasser med strøm, i natt blir det sikkert brukt strøm med oss til AC, for her var det enda varmere, 27 grader. Det er så mye bedre å få sove skikkelig, når det ikke er for varmt.

Legger ved kjøreruten vår her.

 

 

Reisebrev 1 av Tur til Spania 2023

18.08.23 Hei igjen! Nå har endelig turen til Spania begynt.

Vi har fått oss en tur på sjøen også med båten før vi reiste nedover mot Spania.

Det var kjekt, fikk litt lysing og makrell, så nå har vi litt fisk å ha med oss på turen i tillegg til Ørret som vi fisket på Snås vannet.

Det første som hender er at vi treffer på en rev, ikke langt hjemmefra.

Vi måtte også lage oss nye merker for bobiler over 3500 kg for blindsone, Angles Mortes, som vi må ha tre stykker av,  en på hver side foran og et merke bak, når vi kjører i Frankrike. De fra i fjor var så slitne for vi hadde en del regnvær på hjemover tur. Skriver de ut selv og får de laminert.

Her kjører vi fra Åndalsnes oppover Romsdalen i nydelig vær.

Hadde et lite stopp på en rasteplass ved Åndalsnes.

Dette er bilde av Kylling bro, som er kjent for å være den største enkelt stående byggverk på Raumabanen og den største steinbroen.

Stoppet på Sel og fylte drivstoff, artig med alle figurene de har utenfor der.

Ved Vinstra vegpark måtte vi ta av, for der var E6 sperret, ble ført til gamle E 6 veien, helt til rett før Ringebu, der vi kom inn igjen på hoved veien. Her ved Fåvang så vi mye grus i veibanen fra styrtregnet Hans. Det var også flere lysreguleringer på veien, fordi veien hadde sklidd ut i den ene veibanen.

Mageli camping har nesten kommet tilbake til normalen.

Ved Lillehammer var det verre, her ser dere veien ned til Stortorget fra hovedveien, den er ikke mulig å kjøre.

Bensinstasjonen og Stortorget ligger fortsatt under vann.

Kjører så mot Kongsvinger og ved Vallset var det mye kyr i veibanen.

Stoppet ved en gratis stellplass like etter Montebello camping og like før vi kjører over Svenske grensen, der er det også mulig å tømme toalett, gråvann og fylle vann.

Legger ved kjøre ruten vår her.

19.08.23 Kjører så mot Charlottenberg kjøpesenter for å handle litt, før vi kjører videre.

Her passerer vi Svanfjorden på vei mot Varberg.

På Varberg kjørte vi til en stellplass vi har brukt før, nå er det overskyet og regnet kommer etter hvert.

Fant oss en fin plass her.

20,08.23 Våknet til regn og tåke, men det lettet etter hvert. Nå kjører vi over Øresund broen, kjekt å ha EasyGo+, bare å kjøre igjennom på Bizz for personbiler.

Her kjører vi over Øresund broen.

Ble et stopp på en bensinstasjon i Danmark med rasteplass. Veldig kjekt i Danmark, hvor det er tilrettelagt for å tømme toalett og gråvann og også fylling av vann for de som trenger det.

Vi har også ofte overnattet på slike stasjoner, men i dag har vi bare en liten stopp her.

Her kjører vi inn i Tyskland.

Kjørte direkte til Citty Park i dag for å overnatte, fant oss en fin plass her, selv om det var begynt å bli ganske fullt. Nå er det bare å sitte ute og nyte solen og ta seg en kald en i 25 grader, deilig, vi nyter det.

Legger ved kjøreruten vår her. Denne turen nedover har vært bare kjøredistanse raskest mulig, nå blir det nok mer avslapping på resten av turen. I morgen blir det handling på Scandinavian Park.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del 4 av reisebrevet av sommerturen i Norge 2023

Hei igjen! Her kommer det siste reisebrevet fra sommerturen vår i Norge. Vi har nå vært hjemme i en uke, men har hatt så mye å gjøre at jeg ikke har hatt tid før nå å lage reisebrevet. Kvam Motell og camping er en campingplass jeg absolutt vil anbefale. Veldig hyggelige drivere og fine plasser, vi har kost oss skikkelig her og vil nok komme tilbake en annen gang også.

Henry er ivrig med og hjelper pappa med å pakke sammen.

Nå kjørte vi mot Ikea i Trondheim og på veien stoppet vi på en rasteplass. Der fant vi trær med moreller og spreke Marie, klatret opp og plukket til oss.

Det ble en stor skål med moreller til oss alle sammen og de var veldig gode.

Så kom vi frem til Ikea i Trondhjem og her ble vi omtrent hele dagen, spiste middag også her. Men jeg vil si at parkeringen for bobil og campingvogner var utrolig trang, og liten og ikke beregnet for store biler. Dessuten var det en del parkerte personbiler der også, som ikke gjorde situasjonen bedre. Personbiler hadde jo en egen plass på fremsiden.

Siden vi var så lenge på Ikea, så ble det sent når vi passerte Oppdal.

Vi bestemte oss for å overnatte på Dovre, der vi pleier å stå.

Dagen etter kjørte vi til Åndalsnes og her er bilde av Norsk Tindesenter. Der finner du Norsk Tindemuseum og Norges høyeste innendørs klatrevegg, kafe, restaurant og butikk.

Henry foran cruise skipet som lå ved kai her i Åndalsnes.

Tommy og de overnattet på Åndalsnes camping, mens vi kjørte hjem. Heldigvis er det opplett, litt skyet, men bra temperatur da vi kom hjem.

For nå måtte jeg plukke bær og safte og lage ripsbær gele. Her er bilde av bare noe av det jeg har laget.

Geir og Tommy tok opp båten for å pusse den, for det hadde vi ikke tid til i vår. Her er Henry med og hjelper pappa og pusser.

Propellen er ferdig pusset, ble blank og fin.

Geir er fornøyd med ferdigpusset båt, så nå er det bare å sette den ut igjen. Så håper vi på å få noen dager å fiske litt, før vi reiser igjen.

Legger ved den siste reiseruten vår her. Neste helg regner jeg med vi begynner på turen nedover til Spania, men vil først ha noen dager på caravanmessen i Düsseldorf i Tyskland.