Del 9 – Reisebrev fra turen vår til Spania 2023

Hei igjen! Det har blitt litt forandring i planene våre, så vi må reise hjem litt tidligere enn planlagt. Men det er egentlig helt ok, siden høsten ser ut som den har kommet tidlig i år til Tyskland. Vi reiste fra Breisach etter noen dager med veldig fint vær og varmt, 26 grader på dagen og 22 om natten. Men siste kvelden kom regnet og da falt temperaturen til 9 grader om natten.

Legger ved litt bilder fra Breisach.

Dette er et koselig tettsted synes vi, som vi ofte stopper på, på vei hjemover. Siste dagen gikk vi til kina restauranten for å spise middag, veldig god mat. Geir ser litt skeptisk ut, han er ikke så glad i kinamat, men han måtte innrømme at maten var faktisk god.

Vi hadde tenkt oss innom Rüdesheim, men fikk vite at campingen var stengt, så da ble det til at vi reiste til Mehring i Moseldalen. Dette er også et sted som vi alltid stopper på, enten på vei nedover eller på vei hjem. Legger ved reiseruten vår dit her.

Her kjører vi over broen ved Longuich, Mehring er på andre siden.

Fant oss en fin plass helt nede ved elven, det var sol og fint vær da vi kom, men kaldt, bare 13 grader.

Dagen etter våknet vi til tåke og bare 6 grader, men håper solen kommer etter hvert.

Heldigvis kom solen etter hvert, så vi gikk oss en tur til butikken. På veien dit tok jeg dette bildet av en vinflaske, laget av flasker.

Det er fint å sitte ved elven og se på båtene som passerer her.

Vi ble her en dag til, før vi begynte å kjøre igjen, nå mot Nederland. Her har vi kjørt over broen igjen , tilbake til Longuich som vi passerer her.

Legger ved kjøre ruten vår her.

Nå har vi kommet til Nederland, der får vi også øye på en vindmølle.

Det er flere steder langs veiene de selger forskjellige produkter.

Vi fant en stellplass utenfor en camping ved navn Vreehorst. Helt ok for en natt, campingen er veldig fin, men stellplassen er så, som så. Betalte 22 euro.

Dagen etter kjørte vi til Obelink, for vi skulle ha oss et nytt teppe, men det blir jo alltid noe ekstra. Så dagen gikk nå her.

Bestemte oss for å kjøre mot Bremerhaven etter at vi hadde handlet. Har ikke noe bildet fra denne turen, for nå øste det det ned. Men legger ved ruten vår her.

Dagen etter våknet vi igjen til øsende regnvær, så vi spiste bare frokost og satte kursen mot Flensburg. Denne gangen bestemte vi oss for å kjøre om Hamburg, for det blåste en del i tillegg til å regne. hvor lurt det var, vet jeg ikke, ble stående i kø i nesten 2 timer før Elbetunnelen.

Det regner fortsatt i hele dag, men tok et bilde da vi kjørte over Nord-Ostsee- kanalen.

Fant oss en plass å stå, litt i ly av all vinden, men regnet er jo her uansett og bare 7 grader ute. Det er jo meldt stormen Babet nå, så vi blir nok stående her i helgen. Ingen vits å prøve seg på flate Danmark før søndag tror jeg, regner med de stenger broene også. Men her står vi godt, får tømt både gråvann og toalett her. Så det går nok bra, ikke noe å gjøre med været.

De har jo butikker også her, så vi har jo noe å gjøre på, lett for at det går noen kroner ekstra når vi har så god tid 🙂

Legger ved reiseruten her.

 

 

 

Del 8 – Reisebrev fra turen vår til Spania 2023

Fortsatt i Salou.

Hei igjen! De siste dagene på camping Sanguli, var vi litt late, så det ble litt lunsj ved bassenget.

Vidar og Jorunn kom hit til campingen for et par dager siden, da ble vi invitert på et glass vin. Siste dagen vi hadde teltet oppe, inviterte vi Vidar og Jorunn Johannessen på Sangria som jeg laget.  Vi ble sittende oppe til 0300 for vi hadde så mye å prate om alle sammen. Det var en skikkelig koselig og hyggelig kveld, håper vi treffes igjen en gang enten i Norge eller i Europa. De kjører videre nedover i Spania og vil være der til jul.

 Som dere ser så har vi tatt ned teltet og gjort oss klar til å reise videre.

Men siden vi ikke har telt oppe, så ble vi invitert til grillmat med Monika og Ulrich i deres telt, jeg bakte poteter til oss. Ulrich er grillmesteren.

Det smakte nydelig med grillmat.

Jeg var med frisøren på camping Sanguli Resort på lørdagen den 07.10, om kvelden gikk vi ut og spiste middag med Monika og Ulrich for siste gang i år. Det ble fish & chips på alle sammen, veldig godt.

Vi dro fra Sanguli den 8.10 og kjørte til Barcelona Camping igjen, men denne gangen var det utrolig fullt. Lærdom er å bestille plass på nett før vi reiser dit. Men vi fikk nå en plass, det vil si, vi måtte ha to plasser for å få plass. Men slapp med å betale for bare 1, her ble vi i to dager. Ikke den fineste plassen, men fikk dog en plass.

Vi måtte jo også ha på disse merkene for Frankrike før vi skal kjøre inn dit dagen etter.

Denne gangen har vi tenkt å kjøre utenom bomveiene, satte Garmin på unngå bomveier. Og det var utrolig mye fint å se når vi kjørte langs kysten fra Barcelona camping. Bildet er fra en fin bukt ved Llanca.

Ny badebukt ved Colera.

Vi kjører en del oppe i høyden også på denne ruten, men med en fantastisk utsikt her ovenfor Colera.

Nydelig her ved sjøen ved Portbou.

Mange trange gater også, men her er da tross alt midt stripe:)

Når vi kjører opp fra tettstedet får vi igjen en utrolig utsikt.

Denne traff vi på veien opp, den kom nedover.

Nå er vi så høyt oppe at tåken tok oss, men her kjører vi inn i Frankrike.

Her er vi kommet ned til Cerbere.

Denne kiosken var stengt ennå, var vel for tidlig på dag for et glass vin, klokken var jo ikke 12 ennå.

Legger ved en ca reiserute, det var så mange småsteder på veien som ikke var greit å få med på kartet, men etter hvert kom vi på A75.

Fant en campingplass som ligger bare et kort stykke fra A75 som heter Camping de la Mothe på Garmin og Park4night. Møtte en bom, så måtte inn i resepsjonen for å få koden.

Den kostet 10,6 euro uten el. Ikke noen koselig plass, men helt ok bare for en natt og der er tømme muligheter. Toalett og dusj ikke det beste, men vi bruker bilen, så helt ok for oss.

Dagen etter satte vi Garmin på Breisach am Rhein, fortsatt utenom bomveier.

Våknet igjen til strålende sol, men bare 9 grader på morgenen og nå ble det å kjøre et godt tykke til på A75. I går hadde vi 30 grader på dagen, så regner med det blir varmt i dag også etter hvert.

Her ser vi en borg på toppen, men vet ikke hvilket det er.

På toppen ser jeg  en Jesus figur på den ene bakke toppen, klarte ikke å få helt godt bilde, siden det var så langt unna.

Det er store endeløse sletter hvor det kan dyrkes diverse på, her i Frankrike.

Mange gamle kirker er det også på vår vei.

Så litt bedre ut fra denne vinkelen.

Her er det nok et fraflyttet hus, hvor plantene også har avgått med døden.

Fant oss igjen en bobilplass på Park4night som også er gratis, med tømmemuligheter. Det er en camping rett ved siden av. Vær obs, lett å kjøre inn på campingen istedenfor bobilplassen, siden campingen kommer først.

Her står vi for i natt, nå er det ikke så langt igjen til Breisach am Rhein å kjøre i morgen.

Dagen etter våknet vi igjen til solskinn og det har ikke vært så kaldt i natt, det var 17 grader da vi stod opp. Kjører så videre  i dag og her var en figur i ene rundkjøringen.

Nå nærmer vi oss Tyskland, det ser vi på alle bindings verk husene vi passerer.

Her har de pyntet litt langs veien med diverse.

Jammen stod det ikke en tanks også fra krigens dager langs veien også, jeg kan ikke Fransk, så vet ikke hva det står her. Det er nok et krigsminne.

Det er også mange fargerike hus langs veien.

Bindingsverks hus igjen.

Disse overgangs feltene med disse figurene er jo litt søte da, her i frankrike.

Her er adressen til stellplassen i Breisach.

og her har vi fått oss en plass, regner med det blir fullt til kvelden, det pleier det å bli.

Denne stellplassen ligger rett ved Rhinen, så du kan sette deg på en av benkene og se på båtene som passerer.

Det er også en båthavn for båter her. I morgen blir det å ta seg en tur i byen og vi har bestemt oss for å ta noen dager her.