Tur til Lillehammer mai 2020

Hei igjen! Endelig ble det en liten bobiltur på oss i disse coronatider den 6 mai. Denne gangen ville vi til Lillehammer, for der var det lovet mer sol. Vi var nemlig lei av alt regnet hjemme og følte også at det var på tide med en tur, siden det nå var lov.

Vi har jo vært litt heldige i denne coronatiden likevel, siden vi kjøpte oss båt, så har vi kunnet ta oss turer på fjorden.

Hvor vi også fikk fisk.

Her nærmet vi oss Sjøholt, været var overskyet, men opplett enda.

Så var vi kommet til Sjøholt, det var sen ettermiddag, så vi kjørte ikke lengre enn til Åndalsnes den dagen. Legger ved kart.

Det er fortsatt en del snø i fjellet så vi over Ørskogfjellet, men det var bare veier.

Her så vi Tresfjord broen, det er en stellplass på den andre siden av broen, helt nede ved sjøen, men vi kjørte videre til Åndalsnes.

Vågstranda passerte vi her.

Og så var vi kommet til Åndalsnes, her vill camper vi bare.

Dagen etter kjørte vi fra Åndalsnes mot Dombås.

Her kjørte vi opp Verma.

Da vi kom til Bjorli, var det en del snø igjen så vi, men det var bare veier.

Lora passerte vi her og nå bedret været seg også etterhvert.

 Her passerte vi Lesja.

Da vi kom til Dombås, var solen kommet frem.

På Otta stoppet vi for å fylle diesel.

Vi ville på Biltema på Vinstra, for å kjøpe digitale voltmetere til båten for det hadde de ikke inne i Ålesund. Dette sjekket vi før vi reiste hjemmefra. Her er bildet av voltmeterene etter at vi monterte det i båten.

På Vinstra veipark pleier vi ofte å overnatte,for der er det laget plasser til bobiler og det er gratis med muligheter for å tømme toalett også.

Men denne gangen kjørte vi videre og her passerte vi Ringebu.

Her passerte vi Mageli camping.

Så kom vi til Øyer og så over på andre siden av elven der Hunderfossen fornøyelsespark ligger.

Klarte å få et bilde av trollet der også. Vi var mange ganger der, når ungene var små. Det var veldig kjekt for alle sammen.

Her passerte vi Fåberg.

Endelig kom vi til Lillehammer og Strandtorget. Her så det ikke ut som at de var redd for å bli smittet av corona, parkeringsplassen var full utenfor kjøpesenteret.

Vi kjørte bare videre til campingen for å se om den var åpen og nå var det strålende sol.

Her møtte vi et stort info skilt som fortalte oss hva vi skulle gjøre. Det var veldig enkelt og greit forklart, vi kunne vipse betalingen og så finne oss en plass. 

Vi fant oss en fin plass helt nede ved sjøen. Det var ikke så mange bilene da vi kom, men etterhvert ble det en del. Her ble vi i 2 dager.

Det skyet litt til siste dagen så vi fant ut at vi ville kjøre litt hjemover igjen, men det ble ikke lange biten vi kjørte. Legger ved kartet  her.

Vi stoppet på Krekke rasteplass og her var solen kommet frem igjen.

Det stod flere biler der da vi kom dit, men vi fikk oss en plass ved siden av handicap plassen. Som oftes er de ledige, så vi fikk god plass til å kunne ta ut stoler og et lite bord og kose oss ute.

Dette er en veldig fin rasteplass å stå, der er også toalett her, men ikke noen tømmemuligheter. Men det var ikke vi avhengig av uansett.

Det var laget fint til med lys og sti ned til vannet, med sittebenker og lekeplass til barna.

Vi fikk vite at den dagen vi reiste fra Lillehammer hadde det begynt å snø der, så vi var heldige som slapp unna det.

Dagen etter kjørte vi hjem, legger ved kartet.