Tur til Rørvik februar 2020

Hei igjen, da er det ny tur til Rørvik for å se på en båt. Disse to er alltid klar for nye turer.

Vi passerte vi Soknedal i fortsatt  strålende vær. Kaldt men sol.

Her passerte vi Støren. Vi kjørte sent på dag, så det ble fort mørkt, slik at det ikke ble mange bildene.

Da var vi kommet til Rørvik, fortsatt nydelig vær.

Her kjørte vi over broen til Lauøyvågen fra Rørvik.

Vi parkerte på kaien på Lauvøyvågen, for der var en båt til salgs som vi ville se på.

Her er bildet av båten vi ville se på, en Nord West 900. Vi har jo tidligere også hatt båt, men vi solgte den da vi begynte med bobil for mange år siden. Savnet har jo vært der, mer og mer etter å ha en båt som vi kan overnatte i, spesielt på fine kvelder.

Litt bilder fra den innvendig.

Her er byssen.

Her er bilde fra dekket, det ble litt mørkt siden jeg tok bildet om kvelden.

Vi fikk oss en prøvetur med den og gikk igjennom hele båten og bestemte oss for å kjøpe den. Her sitter en veldig fornøyd kar ser dere.

Begge to har vi jo savnet båtlivet en del, selv om det er veldig kjekt med bobil også. Men  når det er sagt, er det ikke på tale å selge bobilen, den skal vi fortsatt ha. Kjekt med begge deler.Så da måtte vi kjøre hjem igjen med bobilen og komme tilbake og hente båten senere. Det var ikke akkurat så fint vær da vi dro hjemover, det snødde ganske kraftig.

Her passerte vi Høylandet, men nå er det omtrent ingen sikt, så det blir ikke mange bildene fra hjemturen.

Vi tok privat bilen vår og kjørte rett opp til Rørvik igjen for å hente båten, bilen henter vi senere. Pakket med oss alt det nødvendigste i bilen, for vi måtte regne med å bruke noen dager på å kjøre båten hjem. Beregnet også med at vi må vente litt på været , siden vi skal over noen havstykker og det på vinters tid. Kom opp sent om natten og redde opp sengene i båten og overnattet der. Det ble noen dager vi måtte vente på at været ble bedre før vi turde å kjøre. Vi kommer jo rett på Folla havet omtrent med en gang herfra. Så vi laget oss middag ombord og koste oss, mens vi ventet på at været skulle bedre seg.

Så endelig startet turen, men vi fikk noen skikkelige snøbyer på den første etappen over Folla, så sikten var elendig og det begynte også å blåse opp en del. Her har vi akkurat passert Rørvik broen.

Her passerte vi Fosslandsosen.

Da vi kom til Stokkøy, kom solen og det var et nydelig vær der. 

Vi bunkret opp i Stokksund.

Vi brukte en app som heter C_map som vi kjørte etter at vi la inn ruten der. Den er veldig bra å bruke. Legger ved bilde av appen her.

Slik ser det ut når vi legger inn kursen og da er det veldig greit å følge ruten vi har satt inn.

Overnattet i Lysøysund, bildet her har ikke jeg tatt, det er fra overvåknings kameraet på havnen. 

Neste dag kjørte vi videre til Aure hvor vi overnattet, for da begynte været å bli dårlig igjen. Glemte å ta bilde derfra. Dagen etter kjørte vi til Kristiansund.

Her passerte hurtigruten oss om kvelden der vi lå.

Dagen etter bunkret vi i Kristiansund før vi kjørte videre, for vi hadde bestemt oss for å kjøre siste stykket hjem over Hustadvika.  Her kjører vi ut fra Kristiansund.

Her kjører vi ut ved Vevang på Atlanterhavs veien. Været var bra, men litt vind. Så vi var spent på hvordan det så ut på Hustadvika.

Det ble en del store havdønninger på Hustadvika, men det gikk veldig bra. Her passerte vi Bud, da var vi kommet inn i roligere sjø igjen.

Så er vi endelig kommet i båthavnen i Brattvåg, hvor den nå skal ligge.

Her ligger også den gamle båten som vi skal selge, med ny blå kalesje som vi har sydd. Denne turen var ikke så veldig bobil relatert, men legger den ved likevel, for det er jo mange av oss som har bobil, som også har hatt båt tidligere. Men det er også kjekt å ta seg en båt tur innimellom også. Når det er sagt, så kommer vi til å ta mange turer fortsatt med bobilen og det er de turene jeg vil legge ut videre på bloggen min. 

 

 

Tur til Bergen januar 2020

Hei igjen! Nå er det lenge siden jeg har lagt ut noe på bloggen min, men her kommer fra en tur vi tok til Bergen i Januar. Vi startet hjemme fra Brattvåg den 17 januar.

Det var fortsatt noenlunde bra vær da vi passerte Utvik.

Så ble det  mer snø etterhvert som vi steg opp på Utvik fjellet, men ingen snø i veibanen.

Her passerte vi Byrkjelo og her var det fortsatt en del snø.

Da vi kom  til Skei var det bare marker igjen, men kaldt og snøen lå ikke langt oppe i fjellet.

Det ble mørkt etterhvert, så da ble det ikke flere bilder den dagen. I Bergen parkerte vi ved Bergenshallen. Dette er et greit sted å stå, bare få meter å gå til bybanen. Det er bare å laste ned appen Skyss bilett, da er det enkelt å bestille bilettene. Er du tidlig ute får du strøm , men om sommerern pleier det å være veldig fullt her. 

Som vanlig, så regner det i Bergen og det gjorde det hele uken vi var der. Men det var vi jo forberedt på, så regntøy hadde vi med oss. Det er kjekt å være tilbake for meg, som jo kommer herfra. Vi bestemte oss for å gå ut til akvariet, der har jeg ikke vært på mange år. Det var litt opplett da vi gikk utover, her passerte vi Muren, som er fra 1500 tallet og er et fredet kulturminne. 

Det første som møtte oss var pingvinene på akvariet.

Alle har vel vært på akvariet, så det blir ikke mange bilder derfra, men legger ved noen få bilder.

Bildene taler for seg selv.

Må ha med noe fra reptilene også.

Ene kvelden vi gikk ut, så var det en stor samling med kajakker som tydeligvis skulle trene på noe.

Her er bilde fra bryggen i Bergen.

Vi måtte av og til ha oss et lite stopp for å slukke tørsten og her ser dere en som var veldig fornøyd.

Selv om det regner i Bergen, så er det mye folk ute. 

Vi bestilte bord den ene kvelden på Bryggen Tracteursted, de hadde utrolig god mat og vi koste oss.

Kjørte oss en liten tur, her passerte vi Strusshamn.

Og her passerte vi Hauglandshella.

Her var vi kommet til Dalekvam.

Vi var fortsatt på Dale her og i dag dukket solen opp. Men her på Dale er det så høye fjell at solstrålene ikke nådde oss.

Nå var vi på vei hjem, her passerte vi Vaksdal, fortsatt i strålende solskinn.

Her passerte  vi Garnes.

Vi stoppet og handlet litt  i Arna, fortsatt i strålende vær.

Dette er det siste bildet fra denne turen og det er fra Matredal. Selv om det har regnet mye, så er det alltid kjekt å ta seg en tur til Bergen. Dette var en fin start på bobilsesongen.