Del 10 – Reisebrev fra turen vår til Spania 2023

Hei igjen! Her kommer siste del av reisen vår hjem. Vi hadde ikke tenkt å kjøre videre før søndagen på grunn av været. Men lørdag ettermiddag løyet vinden og regnet, så vi fant ut at vi ville prøve å kjøre litt opp i Danmark likevel. Men broene ville vi vente med til søndagen. Handlet litt før vi kjørte over grensen til Danmark.

Vi kjørte motorveiene og der var det bra på veiene, det lå jo litt rusk her og der, men ellers bra. Da vi nærmet oss Aabenraa, skvatt vi begge, for da fikk vi offentlig varsel på telefonen og den lyden er litt uhyggelig. Men dette er jo veldig bra, for det viser jo at det virker og vi kan få meldinger når det er fare på ferde. Legger ved meldingen vi fikk her og selvsagt kjørte vi et stykke videre etter dette.

Vi visste jo at stellplassen på Aabenraa lå under vann, for det så vi på de Danske nyhetene på TV. Så vi kjørte videre et stykke, til vi kom til en bensinstasjon som ligger litt høyere opp for å være i Danmark. Her fikk vi tømt toalett, gråvann og fylt vann. Her parkerte vi også for natten på rasteplassen som også er der.

Det var en helt grei plass å stå og lite bråk fra andre biler. Våknet til noenlunde vær i dag, opplett men litt skyer og mye mindre vind i dag.

Her kjørte vi over Lillebælt broen og vi kan ikke se at det har vært noe som har skjedd der.

Det er litt mer vind når vi kjører over Storebælt broen, men ikke verre enn det pleier å være heldigvis. Og nå har været bare blitt bedre og bedre, til og med sol.

Vi kjørte til Varberg og ville overnatte der vi gjorde det på vei nedover, men denne gangen tok de ikke kortene våre, prøvde å ringe de, men ingen svarte. Vet ikke om denne plassen nå bare er for svensker, litt synd, for det var en ok plass å stå, når vi bare skulle overnatte på vei nedover eller oppover. Bestemte oss for å finne en annen stellplass her i Varberg da som er åpent hele året.

Det er jo litt utenom sesong nå, så de har jo tatt opp en del båter, derfor er det litt færre plasser enn i sesong. Du betaler med kort inne i dette skuret og da får du koden til porten, slik at den åpner seg. Her inne kan du både tømme toalett, gråvann og fylle vann, strøm er også inklusiv.

Fant oss en fin plass helt nede ved sjøen og vi våknet til sol og fint vær dagen etter, men kaldt.

Legger ved reiseruten her.

Vi kjører videre mot Charlottenberg og handlet litt før vi kjørte inn i Norge. Nå vil vi bare hjem, så vi kjørte videre til Vinstra vegpark hvor vi overnattet.

Våknet igjen til strålende sol, men kaldt, 3 grader.

På Bjorli traff vi på snø, men ikke i veibanen.

Da vi kom hjem, ventet jobb med å koke hummer og krabbe. Sønnen vår hadde tatt opp teinene og vi avtalte at vi skulle koke når vi kom hjem. Han hadde de i en samlekasse, så det var bare å dra opp kassen og tømme den for oss. Det ble 5 hummere som først ble kokt den dagen vi kom hjem og 2 krabber måtte vi ha som smaksprøve, det er jo så godt.

Masse god mat her å ta av utover, men det blir vel litt til etter hvert regner jeg med. Dagen etter tok vi å kokte resten av krabbene, så nå ble det mye arbeid i å renske de. Jeg pleier å renske alt og fryse ned, det blir så snerte å ta av senere da. Fryser du hele klør, synes jeg de er lett for å bli tørre, derfor rensker jeg alt og blander det med det hvite kjøttet i burene.

Legger ved siste reiseruten her. Nå blir det å vaske bil og klær etter turen, så nærmer det jo seg jul, så litt baking blir det også. Men det blir vel noen småturer inni mellom også regner jeg med, men da blir det nok mer i nærområdet.