Tur der vi forflytter oss til flere områder i løpet av en lang helg.

Hei igjen!

22.06.23 Det er torsdag og vi bestemte oss for å ta en tur til Måndalen for på Måna camping har de laget til for St.Hans feiring i morgen. Lørdag vil vi kjøre videre.

Her var allerede ganske fullt på campingen, mange utenlandske bobiler også. Denne bobilen pleier å være her hvert år, står ofte i 3 mnd. Turistene har ofte med seg båter eller låner båt her på campingen og kjører ut og fisker.

Vi fant en plass et hakk opp i forhold til sist. Denne campingplassen kan du ikke forhånds bestille plass.

Det er også en fin strand hvor du kan bade, men det er ikke fristende i dag, da det er litt overskyet.

I morgen på St.Hans aften kommer sønnen min med familie også. Siden meningen er å kjøre videre dagen etter, gidder vi ikke å sette opp luft teltet. Setter heller opp vindveggen vi har, for det er en liten trekk her. Vi kjøpte luft vindvegg i fjor og den er mye enklere å sette opp enn vindveggen vi hadde før med stenger. Før kvidde vi oss for å sette opp vindveggen med stenger, ble ofte bare droppet, for det var et herk å få den opp hvis det var litt vind. Her er det bare å fylle luft i den og da står den av seg selv, da er det mye lettere å sette ned pluggene for bandene som følger med for å sikre den mot mye vindkast. Jeg vil virkelig anbefale luft vindvegg, nå har vi ikke noe problem med å sette den opp, selv om det er litt vind.

23.06.

Vi fikk lov å sette ut en stol for å holde av plass til sønnen vår i dag, så vi var heldige og fikk plass til de ved siden av oss.

Om kvelden satte campingen opp langbord og salgsboder.

Vi gikk alle opp og kjøpte rømmegrøt, som smakte utrolig godt, kaffe og kaker kjøpte vi også.

De solgte også hamburgere og pølse. Vi satt oss sammen med alle de andre her på campingen, det var utrolig koselig. Dette kan vi gjerne gjenta et annet år også, anbefales.

De hadde også loddsalg og jammen var vi heldige og vant både jeg og Marie (forloveden til sønnen min). Marie vant en gullvask på bensinstasjonen, jeg vant en skikkelig bra termos til å ha med på fjellet.

De hadde laget til bål som de tente på senere på kvelden, heksen stod på toppen.

Vi var heldige med været også, solen kom etter hvert utover dagen.

Her er bålet blitt tent, det var brannvesenet som tente på og passet på det, heksen gikk opp i flammer.

24,06.

I dag skal vi kjøre videre. Vi stoppet på Åndalsnes for å spise lunsj, her har Henry funnet seg et bord hvor han kan leke, mens vi venter på maten.

Her passerer vi campingplassen på Åndalsnes.

Vi har et nydelig vær i dag, flott utsikt over fjellene her.

Så kom vi til Dombås, der stoppet vi for å handle litt.

Her ankommer vi til Toftemo turiststasjon, hvor vi har kunne få mat og drikke helt tilbake til 1820. Vi skal bli her en natt også.

Her er inngangen til resepsjon og kafeteria.

Elven Gudbrandsdalslågen renner også rett ved campingplassen.

Fikk oss en fin plass å stå, på gress ved siden av hverandre. Vi betalte 325 med NAF rabatt her. Da er det gratis tømming, fylling av vann og dusj.

Her er også trampoline som er kjekt for ungene, Henry er på full fart opp dit nå.

De har også badebasseng her, men det vil ikke bli fylt opp før i morgen.

Om kvelden grillet vi og koste oss, maten smakte nydelig.

Henry koser seg med film etterpå.

25.06

Våknet igjen til en strålende dag. Nå kjører vi videre til Dovrefjell hvor vi vil fricampe i dag. Her er mange fiskevatn som Tommy og Geir har tenkt seg å prøve lykken på.

Vi var heldige og fant at det var ledig på den faste plassen vår.

Mange stopper her, bare for å ta seg en dukkert i vannet. I dag er det jo skikkelig varmt også, så her vil nok Henry kose seg. Unger elsker jo vann, så her vasser Henry uti. Både Marie og Henry badet her litt senere. Jeg har brukket et bein i håndleddet, så jeg går med gips, så ingen bading på meg. Det får jeg vente med til vi kjører nedover til Spania til høsten.

Geir og Tommy tok bilen og kjørte til fiskevann for å fiske i dag, etter at vi hadde spist middag. Fisk fikk de også, i dag ble det bare 3, men de var store og fine.

26.06

Våknet til nok en fin dag. Geir og Tommy hadde stått opp i natt og kjørt til fiskevann igjen og da fikk de 4 nye ørreter. Så nå har vi middag til i morgen, tenker jeg. Det blåste litt mer i dag, men solen skinner, så blir nok varmt etter hvert i dag også. Her kommer Henry med blomst til bestemor.

Men Henry måtte jo ha en liten tur ned til vannet i dag også, men i dag er det litt mer vind, så det blir ikke vassing i vannet i dag. Vi skal jo også kjøre hjem i dag.

Her kjører vi nedover Romsdalen.

Vi stoppet ved Trollveggen og her var det nå 31 grader, så det var veldig varmt. Her var det mange troll å se på for Henry, spennende.

Det er vill natur her med de majestetiske fjellene.

Henry fant seg legoklosser å leke med.

Og utenfor var det mye spennende med traktorer som han kunne sykle på selv.

Det var også en stor traktor som Geir kunne leke seg med:)

Men det var det en annen som ville også, så det var bare å gi plass.

Vi spiste is og da så vi også politibil og gravemaskin bakenfor.

Gravemaskinen måtte jo selvsagt prøves sammen med pappa, etter det så kjørte vi hjem.

Her er reiseruten vår. Nå blir det 3 uker til vi kjører på tur igjen, det blir sommertur i Norge i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tur til Håholmen 2023

Hei igjen!

09.06.23. Denne gangen ble det en tur til Atlanterhavsveien og videre med båt derfra til Håholmen. Vi fikk i bursdagsgave tur til Håholmen av sønnen vår med familie, vi skulle egentlig ha reist helgen 12-14 mai, men det passet ikke for alle da. Er glad vi utsatte det, for da var det bare 5 grader, regn og vindfullt. Denne dagen var det strålende sol, varmt og fint vær.

Legger ved reiseruten vår her, som dere ser tok vi fergen over fra Vestnes til Molde.

På Vevang som er rett før selve Atlanterhavsveien begynner, kan du tømme og fylle vann ved Coop Marked som er der. De også solgte gass der, men da bare i åpningstiden til butikken.

Det er ved Vevang Atlanterhavsveien begynner også.

Her er som sagt mange steder å fricampe.

Atlanterhavsveien.

Fortsatt Atlanterhavsveien.

På Geitøya går det båt hver time ut til Håholmen, du kan også fricampe her også. Det har vi gjort mange ganger.

Her er et bilde hvor vi har fricampet her tidligere, men denne gangen tok vi privatbilen.

Her står vi og venter på båten som skal hente oss over til Håholmen, den går hver time eller etter avtale. Du kan også fricampe og bare ta båten ut for å kose deg en kveld med god mat og drikke og ta båten tilbake om kvelden, men da bør du bestille bord før du reiser ut, for det er en ganske populær plass. Eller bare ta en tur over, ta seg en pils og kanskje en lett lunsj med reker.

Her står det plakat om båt tidene og pris.

Og her kommer båten som skal hente oss, det tar bare noen få minutter ut til Håholmen.

Her er vi kommet frem til Håholmen og ser resepsjonen.

Vi fikk blårommet med himmelseng, veldig koselikt rom med en utrolig god seng og gode dyner.

Utsikt fra rommet vårt.

Håholmen er et gammelt klippfiskvær fra begynnelsen av 1700 tallet. I 1898 kjøpte Bård Bergseth, Ragnar Thorseths morfar stedet og slo seg ned her. Fiskeværet var i drift frem til 1960 og Bergseth bodde fast her frem til 1978. I 1989 gav Kari og Ragnar Thorseth det gamle fiskeværet nytt liv ved å gjøre det om til hotell og kurs sted, de drev det frem til 1998. Håholmen var opprinnelig et samfunn basert på handel, fiske og sjøtransport. Her, i det verneverdige fiskeværet møttes fiskere, sjøfolk, kremmere og farmenn. Historien og beliggenheten ved et av de mest utsatte strekningene på Norske kysten, gjør Håholmen unik. Mange av de 30 talls bygningene, er fra 17-18-hundretallet og utgjør i stor grad fiskeværet slik det en gang var. De som er interessert, kan Google mer på nett om stedet og historien om Saga Siglar som Ragnar Thorseth reiste jorden rundt med. Her er et bilde vi tok ovenfra, men har ikke bilde av hele området her.

Allerede på båten fikk vi en veldig hyggelig velkomst, det samme fikk vi av alt personal på Håholmen også. Du føler deg virkelig velkommen, så jeg vil absolutt anbefale andre å ta seg en tur hit enten som dagstur eller for å overnatte. De har både  bar og restaurant her, så du slipper å være sulten og tørst. Silver Bell kro er et rustikt lokale med grove langbord og historisk sus som ofte benyttes som avslutning på hyggelige kvelder.

Det smakte godt med en kald pils i dag i det strålende været. Når du kjøper pils eller vin her, kan du ta det med deg rundt på hele øyen, bare husk å ta med glassene tilbake.

Nå kommer noen bilder vi tok litt rundt om på været, båthavnen.

Her er langs med kaien og resepsjonen.

Du kan også være med på mange aktiviteter hvis du ønsker, slik som, Rib tur i Hustadvika, fisketur eller båt tur til Orskjæra med selsafari, snorkling med seler, kajakk og historiefortelling i Saga Siglar Hall. Du kan bestille piknik kurv og gå en tur på øya.

Her ser vi over til Atlanterhavsveien fra Håholmen.

10.06.23

Denne dagen kom sønnen vår med familie også og skal være sammen med oss til i morgen. Her kommer de med båten.

Vi ble med de til rommet deres, som også var veldig fint.

De hadde også stor veranda utenfor, så der ble vi sittende om kvelden både før vi spiste og etterpå. Det var jo veldig greit, siden vi da kunne følge med minstemann når han sov rett innfor verandadøren.

Her er det en som er veldig opptatt av plenklipperen som kjørte av seg selv.

Her er vi kommet inn i restauranten for å spise middag.

I dag var det Carpaccio av hval til forrett, klippfisk til hovedrett og Pavlova til dessert. Vi tok en treretters, men de har også 5 retters. For oss var det mer enn nok med tre retters, skikkelig mett ble vi alle sammen.

Etter middag tok vi vinglasset med ut og koste oss i solen, før vi gikk tilbake til verandaen til sønnen vår med familie og så på solnedgangen derfra.

11.06 Dagen etter tok vi båten til land igjen og da traff vi på et spesielt reisefølge, 3 tyske traktorer med campingvogn som var på tur i Norge.

Her er det mange igjen som fricamper på Atlanterhavsveien.

De fisker ofte herfra broene også.

Vi stoppet litt på Vikebukt stellplassen og spiste lunsj som vi hadde med oss, må ha et lite stopp slik at minstemann får luftet seg litt også. Det har vært en aldeles kjekk helg med et nydelig vær også. Anbefaler alle å ta seg en tur ut til Håholmen om ikke annet, så for en dags tur.