Hei igjen! Her kommer det fjerde reisebrevet fra turen til Spania 2022

06.09.22

Hei igjen! Her kommer det fjerde reisebrevet fra turen til Spania. I natt regnet det, men det ble fint vær etter hvert. Vi er fortsatt på samme camping som i går og har bestemt oss for å være her en dag til. Dette er en veldig stor camping med mange fasiliteter, blant annet butikk med bakeri i. Det er så store områder her, at du må nesten bruke sykkel.

Stort bassengområde både ute basseng og inne basseng, så her solte og badet vi oss og hadde bare late dager. Bassenget var bare 140 cm dypt, men det var også et barnebasseng som er mye grunnere.

Det er også et stort lekeområde for barn her.

Om kvelden koste vi oss med krabbe som Turid og Ingve hadde med seg og vi tok med en flaske vin som vi hadde til. Det ble en veldig koselig kveld.

Mens vi satt der, så hørte vi det rasle i krattet ved oss og da fikk vi se et pinnsvin, det var sikkert flere der, men fikk nå bare bilde av den ene.

07.09.22

I natt har det både lynt, tordnet og regnet, så vi våknet til overskyet vær, med noen dråper regn innimellom. Nå vil vi kjøre videre alene, for Turid og Ingve må hjem til ting de har avtalt hjemme. Så de vil være en stund til litt rundt om i Tyskland før de reiser hjem. Men vi har hatt noen kjempekoselige dager sammen, så håper vi kan gjøre dette igjen senere engang. Vi kjører nå fra campingen mot Tyskland igjen, men nå utenom motorvei. Her sier vi farvel til Nederland da vi passerer en vindmølle.

Når vi kjører utenom motorvei, ser vi jo litt mer, her har vi stoppet fordi det kommer tog. Heldigvis har de stort sett bommer som går ned når toget kommer, med lys signal.

Det var ikke så mye spennende å se på dette stykket og det har også regnet litt av og til i dag. Men solen kom frem etter hvert, så vi bestemte oss for å finne en stellplass i Zulpich.

Her var det 25 plasser med strøm, kostet bare 10 euro inklusiv strøm. Her var også mulig å tømme toalett og gråvann, men vann måtte du betale for. Stellplassen ligger ved en liten innsjø hvor du også kan bade.

Vi koste oss ute nå når solen var kommet tilbake.

Ble venner med en firbent som hørte til bilen ved siden av oss, den var så rolig og snill, måtte jo kose litt med den.

Legger ved kjøreruten vår her.

08.09.22

Våknet til overskyet vær igjen, etter at det har regnet kraftig i natt. Nå bestemte vi oss for å kjøre litt motorvei igjen ned til Bockenheim an der Weinstrasse.

Da vi forlater Zulpich – Ulpenich, passerer vi for første gang på denne turen, et bindingsverkshus, ikke det fineste, men ,men.

Her passerte vi også et gartneri med noen artige trær.

Nå har vi tatt av fra motorveien og er kommet til Bockenheim.

Det er smale gater her, ikke mye å gjøre det på når vi møter biler.

Her ser vi vinranker så langt øye kan se.

Stoppet på en Lidl og handlet i Grunstadt.  Lidl har stort sett gode parkerings muligheter for store biler, så vi prøver alltid å finne slike butikker, for mat må vi jo ha av og til.

Fortsetter til Bissersheim, fortsatt trange gater. Prøver å finne en stellplass, men gaten var stengt lenger fremme.

Så vi satte nytt mål, denne gang til Herxheim am Berg. Her fant vi plass, koster 17 euro inklusiv strøm, vann og tømming av både toalett og gråvann. De tok ikke kortene våre, så vi betalte med kontanter. Alltid lurt å ha noen kontanter på seg i Tyskland, for det er ikke alle steder de tar kortene våre.

Vindruene henger fortsatt på greinene, men tydelig at her har det vært tørt lenge, så ikke sikkert det blir så god vinhøst i år. Har hørt at innhøstingen begynner rundt den 15 september, men ikke sikker.

Solen var kommet tilbake, så vi satte oss ut og nøt resten av dagen og kvelden her.

Her er reiseruten vår hit, men vær klar over at jeg aldri klarer å få opp den eksakte veien. Det blir sånn omtrent.

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer
    1. kjempeartig å lese reisebrevene. Flott med litt annet en de vanlige “selger” brevene som kommer fra et eller annet blad.
      ser frem til neste brev.
      Fortsatt god tur.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg