Hei igjen! Her kommer det tredje reisebrevet fra turen til Spania 2022

04.09.22

Hei igjen! Her kommer det tredje reisebrevet fra turen til Spania. Vi tok fergen Gluckstadt til Wischhafen, den koster 25 euro og du kan betale med kort og den tar ca. 20 minutter.

Her står vi på fergen.

Da vi kjørte igjennom Ebersdorf fikk vi mye å se på, så jeg legger ved en del bilder derfra.

Da vi kjørte ut av byen stod denne karen og hilste:)

Så kom vi til Kuhstedt og det samme skjedde her også, ikke så mye å se her men 

I Wallhøfen ble vi møtt av dette.

Det blir en del slike bilder også her fra Hambergen, men klarte ikke å la være å ta bilder, synes det er så artig når vi treffer på slikt.

Som dere ser, så er det høstfest de feirer.

I dag kjører vi mot Nederland, men når vi kjører utenom motorvei, så tar det litt lengre tid. Her er reiseruten fra Wischhafen.

Vi vil heller ikke kjøre i lange strekk, så vi bestemte oss for å finne en stellplass i Bremen.

Men vil nok advare om at dere har bare 10 minutter til å bestemme dere om dere vil være der eller ikke. Vi var ikke obs på det, så vi ble for lenge og da måtte vi betale 17 euro uansett  for å komme oss ut. Men vi er jo Sunnmøringer, så da ble vi heller over natten her. Dette er regelrett en nøtteskog, så det ble mange nøtter som falt på taket av bilen pluss rundt der vi satt ute. Vi koste oss likevel om kvelden her, selv om det ikke var et sted vi ville valgt igjen.

05.09.22

Stod opp til sol og fint vær og kjører  videre herfra Bremen og her kjører vi fra stellplassen i Bremen.

Nå har vi bestemt oss for å ta litt motorvei slik at vi kommer frem til Obelink i dag og får handlet.

Men litt før grensen til Nederland blir det jo av motorveien, så her er noen bilder.

Dette er like før vi passerer grensen.

Nå er det kort vei til Obelink hvor vi skal handle. Der er det stor parkeringsplass for bobiler, men her kan du ikke overnatte.

Etter at vi hadde handlet, fant vi en stellplass vi har stått på tidligere, rett utenfor en campingplass. Det viste seg at stellplassen var borte, men vi bestemte oss for å legge oss inn på campingen i stede for.

Campingen har også badebasseng både inne og ute, butikk, sauna og mer til. Det koster bare ca. 300 norske kroner, så ikke noe å si på med så mange fine fasiliteter, så her blir vi en dag til. Legger ved kjøreruten vår fra Bremen.

 

 

4 kommentarer
    1. Fine bilder! Ja, motorvei er rask og effektiv og noen ganger er det nødvendig med en fartsetappe. Men det er langs de mindre veiene vi finner det egentlige Tyskland, og der er det mye å oppleve – som dere så fint har fanget i linsa!
      Elbefähre er vår faste transportvei forbi Hamburg i mange år, etter at vi tre år på rad sto i kø to til fire timer før, i og etter tunellene. Ikke bare får du en 20 minutters kjørefri med ferga, men i tillegg en kopp kaffe og ei god, tysk pølse nede i messa!
      God tur videre. erik m

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg