Andre reisebrev til Kroatia 2022

29.06.22 Hei igjen!

Parkering på rasteplassen i Danmark som vi overnattet på.

Vi stod opp noenlunde tidlig, blir fort varmt , når vi ikke har AC på. Dusjet, spiste frokost og tømte toalett og gråvann her, fylte også etter vann siden det var mulig her og alt er gratis. Satte GPS på Scandinavian Park og kjørte, men vi hadde et stopp på veien og spiste lunsj. 

Kjøreruten til Scandinavian Park

Kom hit ca. i totiden. 

Bildet taler for seg

Nå er gradene oppe i 24, så vi fant ut at vi overnatter på Citty Park som ligger bare 4-5 km unna. Der er det gratis og alle tømmemuligheter, og du kan fylle vann gratis der. Vi kunne også ha stått her ved Scandinavian park, men så vidt jeg vet, er det ikke tømmemuligheter der. Og det er det jo kjekt å ha, spesielt når det er varmt og vi dusjer ofte.

Her ser dere ruten mellom Scandinavian Park og City Park.

Det var veldig fullt da vi kom dit, men fant oss en plass likevel. Det kom også mange etter oss, så det ble så fullt at noen faktisk parkerte utenfor også. Vi stod slik til at vi kunne sitte utenfor i skyggen og det var deilig. 

Men når solen ga seg litt, var det veldig greit å sitte i solen om kvelden. Til og med Geir tok endelig på seg ¾ bukse, det skal litt til, he, he. Vi tok oss en spasertur om kvelden og så faktisk bare 2 norske biler. Mulig det kom flere senere på kvelden.

Endelig har Geir fått på seg sommerklær 🙂

Det er jo ikke strøm her, så det er om å gjøre å få luftet skikkelig før vi legger oss og må ha alle luker oppe om natten.                                                      30.06.22 Vi våkner jo tidlig uten AC , siden det er så varmt, allerede 22 gradet klokken 0700. Vi spiste frokost, tømte toalett og gråvann og satte GPS på Potsdam. Vi kjører motorveien nedover, for vi vil noenlunde raskt nedover. Stoppet på veien og spiste lunsj, men nå er det blitt mye varmere, hele 28 grader. Etter hvert må vi ha Diesel, ser at på motorvei er den 28,90 Nkr, så vi fant ut at vi kjører av. Satte Gps på unngå motorvei og fylte diesel i Falkensee. Der var prisen en helt annen, betalte 21,19 i Nkr. Så det lønner seg absolutt å kjøre av motorveien når vi skal fylle.

Her fylte vi Diesel

Vi fant ut at i natt vil vi ha AC, siden det er så varmt. Via Appen park4night fant jeg en stellplass i Potsdam som vi kjørte til etterpå. Skal du få plass og spesielt med strøm, må du stoppe noenlunde tidlig. 

Her trekker du en lapp, når du kjører inn og betaler når du drar. Det er to områder på plassen, et område uten strøm og et med noen få plasser med strøm.  Vi var heldige og fikk siste strømplassen, det koster 15 euro for døgnet å stå her og 50 cent pr. kWh. 

Det er varmt, så vi sitter i skyggen

Vi laget oss middag og satt i skyggen, for det var så varmt. Gleder meg til å få sove litt lengre i morgen, når vi har AC i natt. Setter ikke AC på før litt før vi skal legge oss, lufter skikkelig først når solen har gått ned. Det er et bakeri og apotek, ikke så langt fra stellplassen, puber er det også oppover i gaten.

Reiseruten fra City Park til Stellplassen i Potsdam

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg